Zaloga: Na zalogi

EKOVEDEK – ZLATKO IN REPKA

GOZDNI ŠKODLJIVCI

2,95 

Po uspešni prvi slikanici je Založba Pivec izdala še drugo slikanico v seriji Ekovedek.

Opis

V prvi knjigi sta avtorja Bora in Jelko, bratca in sestrico, popeljala v gozd, kjer ju je presenetil Ekovedek in ju pospremil na poučen sprehod, na katerem jima je predstavil gozdna drevesa in njihove značilnosti.

V drugi knjigi Ekovedek navihanima Repki in Zlatku predstavi gozdne žuželke, ki lahko, če se preveč razmnožijo, postanejo še kako škodljive. Zeleno mahasto bitje jima na igriv, a poučen način razkaže številne zanimive gozdne žuželke: zlatoritke, rdečerepke, modre trakarje, velike rogače, kozličke, macesnove mešičkarje, rjave rilčkarje, modre krasnike in strašne lubadarje. In otroka se ne moreta načuditi nad pestrostjo njihovih barv in oblik, a obenem sta tudi malo zaskrbljena, saj te žuželke včasih tudi uničujejo drevesa. Ekovedek seveda tudi jasno opozori na nevarnosti, ki jo za gozdno okolje predstavljajo te žuželke, še najbolj nazorno to stori v domiselni pesmici o Lubadarju.

Ekovedkova “starša” sta vsestranski literarni ustvarjalec, predvsem pa mojster pisanja zgodb, Zdenko Kodrič, in izkušena ilustratorka Vera Kovačević, ki je z veliko domiselnosti upodobila Ekovedka. Njene ilustracije ponujajo širšo podobo posameznega bivalnega prostora in številne podrobnosti flore in favne, Kodričeve zgodbe pa so polne zanimivih domislic in napetih dogodivščin.

Dodatne informacije

Avtor

,

Format

ISBN

Število strani

Tisk

Vezava

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Samo prijavljeni uporabniki, ki so kupili ta izdelek, lahko napišejo mnenje.