Enci benci Katalenci

USPEŠNICA

Enci benci Katalenci

15.00 €

Avtor: Katalena

Album otroških pesmic, namenjen tudi »odrasli« publiki. S podpisi članov benda.

Kategorije: Glasba

Format: CD plošča

Nosilec zvoka : Zgoščenka

Št. strani: 10

Ostalo: 10 skladb, 36 minut

V košarico
KOLIČINA

Katalena, ena najpomembnejših slovenskih zasedb s tistega mejnega polja med t.i. popularno in ljudsko glasbo, med tradicionalnim in urbanim, prinaša albumom z naslovom Enci benci Katalenci. Plošča je v osnovi namenjena otrokom, saj za izhodišče jemlje izštevanke, hkrati pa sledi vsem ustvarjalnim načelom, ki so jim Katalena zavezani že skozi ves čas svojega obstoja.

Enci benci Katalenci je torej v prvi vrsti Katalenin šesti album. Besedilno osnovo Kataleninih tokratnih glasbenih iskanj predstavlja zbirka Enci benci na kamenci, pri čemer so izštevanke, zbrane v tej priljubljeni knjigi, zgolj osnova, ki je deležna konkretnih sprememb, nadgradenj, dopisovanj ter kombinacij, tako glasbeno kot besedilno gre torej za izrazito avtorski projekt. In zakaj izštevanke? Izštevanka je izrazito ritmična, pomensko mnogokrat izpraznjena, a hkrati glasbeno navdihujoča pesem, katere glavni smisel je v razdelitvi vlog za začetek igre. Seveda pa je izštevanka že sama po sebi igra: igra naključja, ki bistveno določa prihodnost. Igre odraslih se od otroških iger praviloma razlikujejo v tem, da so naravnane ciljno in da zahtevajo zmagovalca. Otroška igra je tega mnogokrat osvobojena in prav to osvobojenost zasleduje Katalena pri svojem novem projektu. Skozi glasbo, ki jo lahko poslušamo na albumu, vsi (znova) postajamo in ostajamo otroci.

Producenta albuma sta Blaž Celarec in Marko Turel, za mastering je poskrbel Krešimir Tomec, za oblikovanje pa tudi tokrat Ivian Kan Mujezinović.

Album je na voljo tudi v digitalni obliki:


 

 


 

 


 

Prijavite se na e-novice in bodite obveščeni o vseh naših ugodnostih in novostih.

© 2023 Založba Pivec. Vse pravice pridržane. | Izvedba: Codeggs.com

0