Zaloga: Na zalogi

Enci benci Katalenci

Avtor:Katalena

15,00 

Album otroških pesmic, namenjen tudi »odrasli« publiki. S podpisi članov benda.

Kategorija:

Opis


Katalena, ena najpomembnejših slovenskih zasedb s tistega mejnega polja med t.i. popularno in ljudsko glasbo, med tradicionalnim in urbanim, prinaša albumom z naslovom Enci benci Katalenci. Plošča je v osnovi namenjena otrokom, saj za izhodišče jemlje izštevanke, hkrati pa sledi vsem ustvarjalnim načelom, ki so jim Katalena zavezani že skozi ves čas svojega obstoja.

Enci benci Katalenci je torej v prvi vrsti Katalenin šesti album. Besedilno osnovo Kataleninih tokratnih glasbenih iskanj predstavlja zbirka Enci benci na kamenci, pri čemer so izštevanke, zbrane v tej priljubljeni knjigi, zgolj osnova, ki je deležna konkretnih sprememb, nadgradenj, dopisovanj ter kombinacij, tako glasbeno kot besedilno gre torej za izrazito avtorski projekt. In zakaj izštevanke? Izštevanka je izrazito ritmična, pomensko mnogokrat izpraznjena, a hkrati glasbeno navdihujoča pesem, katere glavni smisel je v razdelitvi vlog za začetek igre. Seveda pa je izštevanka že sama po sebi igra: igra naključja, ki bistveno določa prihodnost. Igre odraslih se od otroških iger praviloma razlikujejo v tem, da so naravnane ciljno in da zahtevajo zmagovalca. Otroška igra je tega mnogokrat osvobojena in prav to osvobojenost zasleduje Katalena pri svojem novem projektu. Skozi glasbo, ki jo lahko poslušamo na albumu, vsi (znova) postajamo in ostajamo otroci.

Producenta albuma sta Blaž Celarec in Marko Turel, za mastering je poskrbel Krešimir Tomec, za oblikovanje pa tudi tokrat Ivian Kan Mujezinović.

Album je na voljo tudi v digitalni obliki:


 

 


 

 


 

Dodatne informacije

Avtor

Format

Nosilec zvoka

Število strani

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Samo prijavljeni uporabniki, ki so kupili ta izdelek, lahko napišejo mnenje.