Zaloga: Na zalogi

ESTONIA

Trilogija VODNJAKI, tretji del
11

34,90 

Kategorije: ,

Description

Jeseni leta 1994 je slovenski par s triletno hčerko obiskal prijatelje na Švedskem. Mož in žena sta izkoristila priložnost, hčer sta pustila v skrbnem varstvu družine v Stockholmu in skočila na vikend izlet v Talin. V Stockholm sta se vračala s trajektom Estonia. A zgodil se je brodolom in oba sta za zmeraj izginila v mrzlem Baltskem morju. Malo Ivo je posvojila švedska družina.

Trideset let kasneje Iva še vedno čuti povezanost s Slovenijo, zato se skupaj z možem odločita za obnovo hiše staršev v Vodnjakih. Ob obnovi pri popravilu vodovoda na dvorišču naletijo na truplo. Staro je vsaj trideset let, zato kriminalisti ne gojijo dosti upanja, da bi ugotovili, kaj se je zgodilo. Zato pa najdba pritegne upokojenega kriminalista Martina Vrenka. Vrenko kmalu ugotovi, da je bilo truplo zakopano v dneh slovenske osamosvojitvene vojne in da gre za podoficirja takratne jugoslovanske vojske, žal pa tudi to, da ga DNK povezuje z Ivo. V Vodnjake pride brat umrlega, profesor iz Črne gore, ki pride po posmrtne ostanke in hoče videti, kje je umrl. Nato pretekli dogodki dohitijo sedanjost, v vasi se zgodi umor. Sproži se uradna preiskava, Martin Vrenko pa tudi ni daleč stran. Odkritja so vedno bolj nenavadna. Ali je mogoče, da so na umor vplivali dogodki izpred tridesetih let? Je umor povezan z osamosvojitveno vojno ali celo z brodolomom Estonie? Ali pa prihaja zlo od kod drugod? Ko potem izgine eden od osumljenih, Ivin zakon pa je na vedno večji preizkušnji, je čas, da Martin Vrenko skuša stvari postaviti na svoje mesto.

Additional information

Format

Avtor

Tisk

ISBN

Število strani

Vezava

11 reviews for ESTONIA

 1. Anonymous (preverjena stranka)

  Poleg fantasticne knjige, se majhno darilce. Pozornost inspektorja Vrenka.

 2. Mija (preverjena stranka)

  Demšar je avtor, ki ga z veseljem prebiram, še posebej trilogija Vodnjaki, katerega del je Estonia, me je navdušil, zato sem nestrpno pričakovala ta – zadnji – del. Osebno sem navdušena nad tem, da so zadnja dela v trdi vezavi. Pošiljka je bila poslana še celo dan pred uradno izdajo, tako da sem jo dobila že na ponedeljek, takoj po izdaji. Lepo zapakirano. Zahvalila bi se tudi za nagrado, ki sem jo dobila na nagradni igri. Pohvalila bi hitro odzivnost in izredno prijaznost.

 3. Martina T. (preverjena stranka)

  V družini nas je več velikih ljubiteljev kriminalk in Demšarjevi romani nas nikoli ne razočarajo. Nestrpno pričakovani tretji del trilogije Vodnjaki je super, zelo mi je všeč, da ni treba poznati podrobnosti iz prejšnjih dveh, da zlahka slediš zgodbi.

 4. Nataša Koderman (preverjena stranka)

  Zelo berljiva politična satira, ki ima sem ter tja kakšno luknjo, a to ne ovira celotnega dobrega vtisa.

 5. Katja (preverjena stranka)

  Kot navdušenka nad istoimensko dokumentarno serijo sem komaj čakala na zadnji del trilogije, da vidim, kako (če sploh) se bosta prepletli zgodbi mednarodne tragedije in skrivnosti nesreče trajekta, ki še vedno buri duhove, ter upokojenski vsakdan inšpektorja Vrenka. V branju sem uživala, zmotila pa me je vizualna neusklajenost knjižnjega ovitka z notranjimi ilustracijami.

 6. Astrid (preverjena stranka)

  Prebrala na mah, odlična je. Komaj čakam naslednjo.

 7. Jolanda Umek (preverjena stranka)

 8. Barbara B. (preverjena stranka)

 9. Jaroslav (preverjena stranka)

 10. Anonymous (store manager)

 11. Maja Klavžar (preverjena stranka)

Samo prijavljeni uporabniki, ki so kupili ta izdelek, lahko napišejo mnenje.

Morda vam bo prav tako všeč…