FILIP TERČ - ZAČETNIK MODERNE APITERAPIJE

-20%

FILIP TERČ - ZAČETNIK MODERNE APITERAPIJE

15.00 € 12.00 €

Avtor: Gregor Pivec

Življenje in delo mariborskega zdravnika češkega rodu, dr. Filipa Terča, ki je svojo ljubezen do čebel pretopil v novo obliko zdravstvene terapije - apiterapijo.

Kategorije: Knjige o Mariboru, Medicina in zdravstvo, Strokovna literatura, Zgodovina

Format: 16,5 x 23 cm

ISBN: 978-961-6897-24-2

Tisk : Barvni tisk

Vezava : Trda vezava

Št. strani: 120

V košarico
KOLIČINA

Pri zdravljenju svojih bolnikov je ves čas iskal nove poti. Čebele in čebelji produkti, predvsem čebelji strup, so mu bili pri tem sredstvo, na osnovi katerega je iskal nove možnosti zdravljenja. Klinične izkušnje, ki jih je opisal v strokovno-medicinski literaturi, so mu zato v čebelarskem svetu prinesle laskavi naziv »očeta apiterapije«. Z razglasitvijo 30. marca, rojstnega dne dr. Filipa Terča, za Svetovni dan apiterapije so naposled njegova strokovna prizadevanja dobila ustrezen epilog, čeprav za časa življenja vsaj znotraj medicinskih krogov te potrditve ni bil deležen.

Mednarodni simpozij o apiterapiji, ki se je marca 2012 odvijal na gradu Hompoš, je bil povod za nastanek knjige o njegovem življenju in delu skozi oči strokovne literature, arhivskih virov ter pričevanja družinskih članov. Dr. Gregor Pivec, sam zdravnik in ljubiteljski čebelar, obenem pa strokovnjak na področju zgodovine medicine, je v knjigi predstavil pomen dela, ki ga je zastavil dr. Filip Terč in ki je vplivalo na razvoj apiterapije po vsem svetu. Na prvih straneh predstavi začetke apiterapije in spregovori o simbolni vlogi čebele v zgodovini človeštva. Sledi osrednji del, ki je namenjen življenjski poti, strokovnemu medicinskemu delu, čebelarstvu, pedagoški in poljudnopublicistični dejavnosti, družbeni aktivnosti in družabni dejavnosti dr. Filipa Terča. Poudari večplastnost njegove osebnosti, ki ne zadeva samo njegovih strokovnih področij, ampak tudi obče človeške vrednote.

Prijavite se na e-novice in bodite obveščeni o vseh naših ugodnostih in novostih.

© 2023 Založba Pivec. Vse pravice pridržane. | Izvedba: Codeggs.com

0