Iskanje lepote

35.00 €

Avtor: Matej Lipovšek

Iskanje lepote je nenehen izziv, ki ne izzveni, dokler živimo in se zavedamo. Knjiga izbranih fotografij s kratkimi zapisi in pesmimi. K vsaki sliki je priloženo besedilo v različnih oblikah. To so kratki zapisi avtorjevih vtisov v okolju, kjer je fotografiral, včasih so to razlage k sliki, včasih pesmi ali pa tudi misli razmišljujočih ljudi.

Kategorije: Bibliofilske izdaje, Spomini, publicistika in esejistika

Format: 22 x 28 cm

ISBN: 978-961-7026-42-9

Tisk : Barvni tisk

Vezava : Trda vezava

V košarico
KOLIČINA

Avtor, po poklicu zdravnik, je ob svojem poklicnem poslanstvu iskalodgovore na mnoga vprašanja v fotografiji.Veliko dni je prebil v naravi in tam iskalmotive za lepe poglede. Slike je vselej skušal zasnovati kot skladen del, izbran iz celote, ki je ne moremo ohraniti v vsem njenem obsegu. Nastale podobe obnavljajo trenutne misli in občutke, ki so ga obhajali v času nastajajoče fotografije. Ob vsej harmoničnosti se velikokrat zdi, kot da slišimo še blago melodijo, ki dopolnjuje popolnost podobe.

Motive je v vseh letnih časih ob različnih delih dneva iskal po vsej Sloveniji – od haloških vinogradov in Pohorja, krajev okoli Maribora, vse do morja. Ob čudovitih utrinkih iz narave – njegova velika ljubezen so že od nekdaj cvetice, posebej orhideje – je tu še njegov fotografski pogled na izbrane umetnine, tihožitja in portrete.

Vsi cvetovi bodočnosti so v semenu sedanjosti. (Kitajski pregovor).

 

Prijavite se na e-novice in bodite obveščeni o vseh naših ugodnostih in novostih.

© 2022 Založba Pivec. Vse pravice pridržane. | Izvedba: Codeggs.com

0