Zaloga: Na zalogi

JELENA IN ROBERT DE BELDER – PLEMENITA KOT MATI NARAVA

14,95 

Jelena in Robert De Belder sta svoje življenje posvetila rastlinam, glasbi, potovanjem, svoji družini, prijateljem in knjigam. 

Opis

Tisti, ki so imeli srečo, da so ju spoznali, bodo ohranili svoje osebne spomine na ta izjemen par, ki je imel izreden dar sklepati in ohranjati prijateljstva. Drugi ju bodo spoznali skozi zgodbo, ki navdihuje in poučuje in predstavlja sprehod skozi vrtove življenja in življenje vrtov. 

Knjiga prinaša zapis o usodnem srečanju, razvoju arboretumov Kalmthout in Hemelrijk, Robertovi enkratni in izjemni knjižnici, njunih botaničnih potovanjih, združenju, ki sta ga ustanovila, in o številnih študentih, ki sta jih sprejela pod svojo streho. Seveda je velik del knjige namenjen rastlinam, ki sta ju vzgojila na Kalmthoutu, in ki so bile poimenovane po enem ali drugem.

Govori še o vseobsegajoči strasti in o nezmerni ljubezni, ki sta ju vodili pri ustvarjanju obeh arboretumov, o potovanjih, sajenju, križanju, o njunih aktivnostih na vseh področjih botanike in ekologije, o gostoljubnosti do študentov in obiskovalcev od vsepovsod… Odseva njuno življenjsko filozofijo in vir njunega navdušenja, s katerim sta vzgajala nove rodove vrtnarjev.

Prinaša pa tudi bogato slikovno gradivo iz njunega osebnega življenja in dela.

Dodatne informacije

Avtor

Format

Število strani

Tisk

Vezava

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Samo prijavljeni uporabniki, ki so kupili ta izdelek, lahko napišejo mnenje.