Kdo se boji črnega moža?

Kdo se boji črnega moža?

24.90 €

Avtor: Ksenija Trs

Da greš z macolo in pinceto nazaj, v davno minule čase, ki bi jih najraje popolnoma pozabil, med podobe, ki si jih ne želiš uzreti nikoli več, je potrebnega nekaj poguma. (iz spremne besede: Stane Kocutar)

Kategorije: Leposlovje, Poletno branje, Proza

Format: 15 x 21,5 cm

ISBN: 978-961-7103-52-6

Tisk : Črno-beli tisk

Vezava : Trda vezava

Št. strani: 256

Ostalo: ČB tisk, trda vezava

V košarico
KOLIČINA

Avtobiografska pripoved Ksenije Trs je zapisana v preprostem, humornem tonu, ki izžareva optimizem in neizmerno življenjsko energijo – kljub temu, da jo je življenje temeljito preizkušalo. Rodila se je kot nezakonska hči mladi ženski po kratkotrajni mladostni ljubezni. Očeta, ki je bil občasno prisoten, je klicala stric atek in ga neznancem predstavljala z besedami: »Moj atek je poštar Mirko, ki ima dve kobili, Pupo in Bebo.«

Brezskrbna mladost na prleškem Humu, narava, živali, gozd, travniki, vstop v šolo, knjige. Močna naveza s starima staršema in prva izguba ob dedkovi smrti pri šestih letih. A še hujša, ko jo mamica postavi pred dejstvo, da v novi družini ni prostora za njo. Tudi denarja ne. In ne ljubezni. Kljub vsemu še vedno vidi svetle plati življenja, dokler ji na pot ne stopi črni mož …  Ki v imenu ljubezni gospodari z njo. Dolgo, predolgo išče pot iz začaranega labirinta, a jo najde.

Posebnost zgodbe je lahkotno vključevanje prleške govorice v pripoved, predvsem v dialogih. Kot bi jo avtorica hotela uporabiti za mehko blazino, ki blaži krutosti in udarce resničnosti. In ki ji obenem kljub vsem preizkušnjam pomaga ohranjati življenjsko radost in vedrino.

Prijavite se na e-novice in bodite obveščeni o vseh naših ugodnostih in novostih.

© 2022 Založba Pivec. Vse pravice pridržane. | Izvedba: Codeggs.com

0