Zaloga: Na zalogi

Ko me ne bo, bom spet prišla do vas / When I am gone, I will come to you again

Knjiga in zgoščenka: Kantata za osamljeni ženski glas (Vesna Zornik) in klavir (Milan Dekleva) / Cantata for a lonely female voice (Vesna Zornik) and piano (Milan Dekleva)

24,90 

V besedi, glasbi in risbi je pred vami kantata za osamljeni ženski glas in klavir. S prvoosebne perspektive jo podaja trojanska svečenica Kasandra, v katero se zagleda božanski Apolon in jo obdari s sposobnostjo jasnovidnosti, po neuslišanem dvorjenju pa svoj dar spremeni v prekletstvo, da njenim prerokbam ne bo nihče verjel.

Opis

Libreto oživi drobec antične mitologije, v katerem se zrcalijo naša preteklost, sedanjost in prihodnost. Dar, ki je obenem prekletstvo, lahko razumemo kot metaforo za sodobni odnos do umetnosti in znanosti, nad katerima so vse od zore civilizacij bdele muze, danes pa sta vse prevečkrat obsojeni na preslišanost: »Ne vemo več, kaj bi z globino.«

iz spremne besede, Teja Klobčar:

Projekt je nastal v sodelovanju med Prvim programom Radia Slovenija, ZKP RTV Slovenija, pri kateri je izšla priložena zgoščenka, ter Založbo Pivec, ki je izdala knjigo. Hvala vsem – na čelu z avtorjema!

Dodatne informacije

Avtor

, ,

Format

ISBN

Nosilec zvoka

Število strani

Tisk

Vezava

Mnenja

There are no reviews yet

Samo prijavljeni uporabniki, ki so kupili ta izdelek, lahko napišejo mnenje.