KRALJIČNA ONKRAJ OGLEDALA

-20%

KRALJIČNA ONKRAJ OGLEDALA

Pravljičnih devet in ena za nasmeh

26.90 € 21.52 €

Avtor: Bina Štampe Žmavc, Darka Erdelji

NOMINACIJA ZA NAGRADO DESETNICA 2020, nagrado za otroško in mladinsko književnost, ki jo podeljuje Društvo slovenskih pisateljev. Knjiga pravljic velike mojstrice slovenske mladinske književnosti. Za nameček pa še hudomušna pesem o pesniškem tekmovanju za zlato hruško.

Kategorije: 0 - 5 let, 3 - 10 let, 6 - 12 let, Akcija, Otroške in mladinske knjige, Za otroke

Format: 19 x 24,5 cm

ISBN: 978-961-6968-56-0

Tisk : Barvni tisk

Vezava : Trda vezava

Št. strani: 128

V košarico
KOLIČINA

V nekem Nekoč, morda kje blizu sinjega Zdaj, je živela kraljična. Neugnana kot duh škratje vile v jutranjem gozdu in lepa, kot prva vrtnica maja.

Skrivnostna srebrna nit pravljičnega časa, ki čarobno prepleta tisočletja, stoletja in trenutke sedanjosti, kot da je vtkana tudi v zbirko Bininih novih pravljic Kraljična onkraj ogledala. Naj vas začara.

Kaj bo kraljična v naslovni pravljici naredila s steklenimi čeveljci, kako se bo ubranila pred hudobno kraljico in kaj je na drugi strani skrivnostnega ogledala? Bo zvezda, ki se je ujela v krošnji drevesa, končno našla smisel svojega obstoja in se sprijaznila s svojo majhnostjo? Kaj žene zaljubljeno luno vsak večer k pesnikovemu oknu? Bo krojaček uspel obvarovati svojo umetnino pred nagajivim škratom? Bo pesem premaknila zakrknjeno draguljarjevo srce? Se bo našel princ, ki bo prinesel pravo darilo izbirčni princesi? Kako je mlada revna žena ukanila skopega vladarja Škrtnazarja, kakšne oblake šiva Deževni kralj in kaj se dogaja čarovniku Kadabri? V epilogu pa še hudomušno razmišljanje o pesniškem tekmovanju za zlato hruško.

Pravljično poetična, skrivnostna, gledališko večplastna ilustracija Darke Erdelji, s številnimi drobnimi detajli, povezavami in namigi sledi, odgovarja, odslikuje  in podčrtuje zapisano.

Prijavite se na e-novice in bodite obveščeni o vseh naših ugodnostih in novostih.

© 2023 Založba Pivec. Vse pravice pridržane. | Izvedba: Codeggs.com

0