Zaloga: Na zalogi

Kurent

trojezična izdaja: slovensko-angleško-nemška

13,45 

Zgodba o skrivnostnem mitskem bitju, ki je trdno umeščeno v naš bivanjski in kulturni prostor. Sodobni kurent je obenem ena tistih podob, ki je dobro prepoznana po vsem svetu.

Opis

Knjižničarka, odlična pravljičarka in biblio pedagoginja Liljana Klemenčič nam pripoveduje zgodbo preprostega revnega fantiča, ki je zaradi izgube staršev moral iti že zelo majhen služit. Po sedmih letih mu je bilo dovolj službe in se je s prisluženimi sedmimi vinarji odpravil v svet. Ker je bil dobrega srca, je kmalu razdelil ves prisluženi denar in še svoja oblačila povrhu. A ker v pravljicah dobrota še nekaj velja, je bil bogato poplačan. Neobremenjeno se je podal med ljudi. Iz zgodbe razberemo, da ni prenašal vzvišene oholosti gospode in je imel izreden čut za pravičnost. Šegavost mu je bila v krvi, tako da se nam še dandanes posmehuje od zgoraj – s svoje postelje na polni luni.

Zgodba je napisana v lepem jeziku, besedilo je velikokrat rimano, namenjena pa je tako mladi kot odrasli publiki. Ob besedilu pa teče še ena zgodba – ta, ki jo odslikujejo vrhunske fotografije Stojana Kerblerja, dobitnika velike Prešernove nagrade za življenjsko delo 2020. Mojster je izbral fotografije v razponu petdesetih let, eno – polno luno, s katere nam maha Kurent – pa je posebej za knjigo posnel 10. januarja 2020.

Oba ustvarjalca prihajata iz osrčja kurentove dežele, kar brez dvoma prispeva h kvaliteti in pristnosti izdaje.

O knjigi v oddaji Svet kulture na Radiu ARS.

Dodatne informacije

Format

ISBN

Število strani

Tisk

Vezava

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Samo prijavljeni uporabniki, ki so kupili ta izdelek, lahko napišejo mnenje.