Zaloga: Na zalogi

Kurzschluss

Dnevniški zapisi
Avtor:Vid Kmetič

32,90 

Zbrani zapisi so po avtorjevih besedah začeli nastajati kot neke vrste ventil, psihoterapevt, navidezni prijatelj, analgetik, mehka, včasih tudi nekoliko trša droga in še kaj, kar je potreboval v obdobju, ki se je, preroško in simbolično, pričelo na petek, 13. marca 2020. Kasneje se je odločil, da jih pripravi za knjižno izdajo. Zložil jih je po vrsti, kronološko, opremil z datumi in se odločil, da bo pisanje zaključil na dan volitev, ki naj bi tako kot petek, 13., začetek, simbolično označevale konec tega obdobja. Obdobja, ki mu je, navdihnjen z besedami Igorja E. Berganta, nadel ime kurzschluss obdobje.

Opis

Obdobje, opisano v Kurzschlussu, je najbolj zaznamovala epidemija covida-19, ki je najprej tako rekoč po celem svetu za nekaj mesecev dobesedno zaustavila življenje, avtor pa kritično opisuje dogajanje v Sloveniji, ki jo imenuje Kraljestvo Noriško. Ko mu je šlo najbolj na bruhanje, je najbolj bruhal besede – in če se je le dalo, se je poskušal iz vsega, kar smo v tistih dveh letih doživljali, vsaj malo ponorčevati, najti v večini stvari vsaj kanček humorja, satire, tudi sarkazma, morda cinizma, a prizna, da mu ni uspelo vedno. Večkrat je bil povsem brez moči in volje … upanja. Takrat ga je postalo strah, ker se je počutil poraženega. Vedno je bil namreč mnenja, da ko ubijejo v nas humor, so zmagali dokončno.

Rok Kajzer skuša v spremni besedi odgovoriti na vprašanja: Je to dnevnik? Ali pa morda kronika neke norosti? Ali pa je to vendarle analiza nekega obdobja, ki jo je avtor na več mestih (kaj na več mestih – skoraj povsod!) opisno opremil s sočnimi besedami: ogabnost, greznica, septična jama … Odločil sem se, da bom besedila in pesnitve označil za analizo. Ker to, kar je Vid popisal, opisal in spesnil, sodi ne le v anale, ampak tudi v analo. Zato analiza.

Dodatne informacije

Avtor

Format

ISBN

Število strani

Tisk

Vezava

Mnenja

There are no reviews yet

Samo prijavljeni uporabniki, ki so kupili ta izdelek, lahko napišejo mnenje.

Morda vam bo prav tako všeč…