Kužne pesmi LP

Deveti album Katalene - LP

35.00 €

Avtor: Katalena

Kužne pesmi je naslov devetega albuma skupine Katalena. Zasedba, ki v nespremenjeni postavi ustvarja in koncertira že od leta 2001, bo z njim letos praznovala dvajset let svojega obstoja.  Omejena naklada 65 izvodov (oštevilčeni).

Kategorije: Glasba

Format: LP

Nosilec zvoka : Vinilna plošča

V košarico
KOLIČINA

Na albumu Katalena raziskujejo motiv kuge, kot so jo doživljali v preteklosti, hkrati pa izhajajo iz lastne in naše skupne aktualne izkušnje. Epidemija je bila izziv v človeškem, družbenem in zdravstvenem smislu, glasbenici in glasbenike, zbrane v kolektivu Katalena, pa nagovarja tudi kreativno. Kako se v muziki in poeziji soočiti z izolacijo, samostjo, strahom, odgovornostjo in skrbjo? Kako uglasbiti in ubesediti široko paleto čustev in stanj, v katere nas je pahnil ta »kužni« čas? Preplet avtorskega z ljudskim, dialog med preteklostjo in sedanjostjo: vse to Kataleno zaznamuje že od začetka njenega obstoja. In zaznamuje tudi Kužne pesmi.

Katalena so: Vesna Zornik (vokal), Polona Janežič (klaviature), Boštjan Gombač (klarinet, žvižganje), Tibor Mihelič Syed (bas kitara), Boštjan Narat (kitara) in Robert Rebolj (bobni).

Kot gostja se jim je pri snemanju albuma Kužne pesmi pridružila še Jelena Ždrale (violina, viola, vokal), ki jih bo spremljala tudi na poletnih koncertih.

 Album je na voljo tudi v digitalni obliki:  https://lnk.site/ah-le-kaj-ti-povem

 

Stran A

Od kuge na drugi strani

Ah, le kaj ti povem

Pleši, pleši čärni kos

Antifona

 

Stran B

Kuge nas reši, gospod

Poslednji ljudje

Jabuka se potočila

Kamenkost

Pretaknjeno srce

 

Prijavite se na e-novice in bodite obveščeni o vseh naših ugodnostih in novostih.

© 2023 Založba Pivec. Vse pravice pridržane. | Izvedba: Codeggs.com

0