Zaloga: Na zalogi

Kužne pesmi

Deveti album Katalene
Avtor:Katalena

15,00 

Kužne pesmi je naslov devetega albuma skupine Katalena. Zasedba, ki v nespremenjeni postavi ustvarja in koncertira že od leta 2001, bo z njim letos praznovala dvajset let svojega obstoja.

Kategorija:

Opis

Na albumu Katalena raziskujejo motiv kuge, kot so jo doživljali v preteklosti, hkrati pa izhajajo iz lastne in naše skupne aktualne izkušnje. Epidemija je bila izziv v človeškem, družbenem in zdravstvenem smislu, glasbenici in glasbenike, zbrane v kolektivu Katalena, pa nagovarja tudi kreativno. Kako se v muziki in poeziji soočiti z izolacijo, samostjo, strahom, odgovornostjo in skrbjo? Kako uglasbiti in ubesediti široko paleto čustev in stanj, v katere nas je pahnil ta »kužni« čas? Preplet avtorskega z ljudskim, dialog med preteklostjo in sedanjostjo: vse to Kataleno zaznamuje že od začetka njenega obstoja. In zaznamuje tudi Kužne pesmi.

 

Kataleno, ki letos obeležuje 20. obletnico svojega delovanja, čaka koncertno pestro poletje. Igrali bodo cca 20 koncertov od Bele krajine do Mosta na Soči ter od Maribora do Kopra. Skupina bo koncertno promocijo novega albuma začela 25. junija v Črnomlju. Tam torej, kjer se je vse skupaj začelo – v Beli krajini. Svoj rojstni dan bodo praznovali 1. julija na Festivalu Lent. V Ljubljani bodo Kužne pesmi premierno predstavili  7. julija na festivalu Druga godba. Dobra dva tedna kasneje bodo  v prestolnici nastopili s predstavo Enci benci Katalenci, konec avgusta pa bodo godli skupaj s Slovenskim mladinskim nacionalnim orkestrom pod taktirko Žive Ploj Pršuh na Kongresnem trgu.

 

Katalena so: Vesna Zornik (vokal), Polona Janežič (klaviature), Boštjan Gombač (klarinet, žvižganje), Tibor Mihelič Syed (bas kitara), Boštjan Narat (kitara) in Robert Rebolj (bobni).

Kot gostja se jim je pri snemanju albuma Kužne pesmi pridružila še Jelena Ždrale (violina, viola, vokal), ki jih bo spremljala tudi na poletnih koncertih.

 

Album je na voljo tudi v digitalni obliki:  https://lnk.site/ah-le-kaj-ti-povem

 

Seznam pesmi:

1) Od kuge na drugi strani

2) Ah, le kaj ti povem

3) Pleši, pleši čärni kos

4) Antifona

5) Poslednji ljudje

6) Kuge nas reši, gospod

7) Jabuka se potočila

8) Zagovor

9) Kamenkost

10) Pretaknjeno srce

11) Vse tičice lepo pojo

 

 

Dodatne informacije

Avtor

Format

Nosilec zvoka

Mnenja

There are no reviews yet

Samo prijavljeni uporabniki, ki so kupili ta izdelek, lahko napišejo mnenje.