-21%

Leta

10.00 € 7.90 €

Avtor: Marko Brdnik , Uroš Rakovec

Album enajstih instrumentalnih skladb glasbenega tandema Brdnik - Rakovec.

Kategorije: Glasba, Poletno branje

Format: CD-plošča

Nosilec zvoka : Zgoščenka

Ostalo: 11 skladb

V košarico
KOLIČINA

PRIHRANITE S PAKETOM!

Ta izdelek imate prav tako na voljo po znižani ceni v paketu:

PET ZA DESET - GLASBA

Kvalitetne glasbene izdaje po nadvse ugodni ceni!

7.90 € 1.54 €

Na albumu Leta je enajst inštrumentalnih skladb, ki jih, z izjemo treh predelav, podpisujeta oba glasbenika. Tandem Brdnik / Rakovec na svojem prvencu vešče krmari med žanri in slogi igranja, ki jih glasbenika neopazno in brezhibno prepletata. Od eteričnosti prek mediteranske »štimunge« do letargije in razživetosti … Domišljeno sta med avtorske stvaritve vpletla tudi predelave treh skladb, ki pa spet prihajajo iz geografsko in zvrstno različnih polij. Samosvoje sta preigrala eno Velosovo pesem, slovensko ljudsko Dve leti in pol in Estate italijanskega pevca Bruna Martina. Slednja, ki je bila svojčas velika uspešnica in jo tudi slišite v ozadju, se zdi kot napisana za ta duo, saj izvirno otožno balado z nihanjem jakosti tonov intenzivirata, nosilno melodijo rahlo raztegneta in tako skladbo obrneta po svoje. (Mario Batelić)

Sonce včasih, še posebej proti večeru, zasije pod kotom, ki spreminja barve stvari. Povsem znano in vsakdanje takrat zasije drugače in da bi človek lahko videl, mora imeti oči priprte. Podobno je z glasbo Marka Brdnika in Uroša Rakovca: zvok dveh dobro znanih inštrumentov slika v barvah, ki naenkrat postanejo nove; študiozna igra, ki se zdi preprosta; glasba, v kateri je ogromno dela, a zveni, kot da je nastala mimogrede. Kot da bi sedel v avto in se kar tako, brez cilja in zgolj zaradi užitka zapeljal po toskanski pokrajini. Le da pri njuni muziki ne potrebuješ niti avta niti Toskane; zgolj par ušes in priprte oči. (Boštjan Narat)

Album je bil posnet v studiu Artesuono v italjanskem Vidmu (Udine), pod producentsko taktirko Stefana Ameria, ki je naredil tudi miks in mastering.

Avtorja skladb in aranžmajev, razen Estate (B. Martino), Dve leti in pol (ljudska) in Dom De Iludir (C. Veloso), sta Marko Brdnik in Uroš Rakovec.

Prijavite se na e-novice in bodite obveščeni o vseh naših ugodnostih in novostih.

© 2022 Založba Pivec. Vse pravice pridržane. | Izvedba: Codeggs.com

0