-30%

Mariborski album

18.00 € 12.60 €

Avtor: Nada Ravter

Svojevrstna monografija mesta, kakršne Maribor še ni imel. Osnovna ideja je primerjava starih fotografij Mariborčanov z novimi, nekakšno soočanje časa, soočanje letnic, ki kot podpisi k slikam govorijo same zase.

Kategorije: Knjige o Mariboru

Format: 21 x 29,7 cm

ISBN: 978-961-6968-68-3

Tisk : Barvni tisk

Vezava : Trda vezava

Št. strani: 160

V košarico
KOLIČINA

Fotografije iz albumov Mariborčanov, vse posnete v Mariboru, so stare nekaj desetletij, največ jih je iz šestdesetih let prejšnjega stoletja, najstarejša je iz časa pred 2. svetovno vojno. Posnetki ob izidu  so narejeni na istih lokacijah z istimi ljudmi. Prav to, da so fotografije posnete desetletja pozneje na istem mestu, jim daje  poseben čar, saj ne gre več le za primerjavo, kako smo se spremenili mi, ampak tudi, kako se je spreminjalo mesto. Na bolje, na slabše …?

V monografiji je zbranih 129 starih fotografij Mariborčanov in torej tudi 129 novih, prava galerija od najbolj znanih, tako rekoč mariborskih »izvoznih« osebnosti, kot so Drago Jančar, Tone Partljič, Neca Falk, Danilo Turk, Marko Naberšnik in Zoran Predin, do širši javnosti manj znanih, ki pa niso nič manj Mariborčani. V albumu je tudi 27 starih in ponovljenih fotografij Maribora, šele na novih pa ugotovimo, da ni čas stekel samo čez naše obraze, ampak tudi čez obraz mesta …

Predgovora sta napisala Mira Grašič, vodja fototeke v Muzeju narodne osvoboditve Maribor, in Tone Partljič.

Prijavite se na e-novice in bodite obveščeni o vseh naših ugodnostih in novostih.

© 2023 Založba Pivec. Vse pravice pridržane. | Izvedba: Codeggs.com

0