-34%

Melem

15.00 € 9.90 €

Avtor: Vasko Atanasovski

Album s 14 skladbami je nadaljevanje avtorskega projekta Vaska Atanasovskega, ki na sodoben način oživlja glasbene tradicije Balkana.  

Kategorije: Glasba, Poletno branje

Format: CD plošča

Nosilec zvoka : Zgoščenka

Ostalo: 14 skaldb

V košarico
KOLIČINA

»Z MELEM, kar v prevodu pomeni ''zdravilo'', se vračam k svojim koreninam. Prepoznaven zvok saksofona in edinstveni vokal, nas ob spremljavi kitare in tolkal, ponese po poteh nekdanje domovine in širšega Balkana, prav tako pa po poteh nostalgije, nemogoče ljubezni, neskončne ljubezni, večnega hrepenenja in strasti.«, je album opisal Vasko Atanasovski. V njegovih skladbah se zrcali stara južnoslovanska duša, iz več kot stoletje starih pesmi pa plete sveže in ganljive zgodbe.

Album je Vasko Atanasovski, saksofonist in flavtist, skladatelj, pevec, ustanovitelj ali soustanovitelj številnih glasbenih zasedb, posnel z zasedbo tria, v katerem sta z njim še bobnar in tolkalist Marjan Stanić in kitarist Dejan Lapanja, kot gosti pa sodelujejo izjemni glasbeniki: Vlatko Stefanovski (MK), Matija Dedić (HR), Jehan Barbur (TR), Simone Zanchini (IT), Vasil Hadžimanov (RS) in Aida Čorbadžić (BA).

Prijavite se na e-novice in bodite obveščeni o vseh naših ugodnostih in novostih.

© 2022 Založba Pivec. Vse pravice pridržane. | Izvedba: Codeggs.com

0