Zaloga: Na zalogi

Melem

15,00 

Album s 14 skladbami je nadaljevanje avtorskega projekta Vaska Atanasovskega, ki na sodoben način oživlja glasbene tradicije Balkana.

 

Kategorija:

Opis

»Z MELEM, kar v prevodu pomeni ”zdravilo”, se vračam k svojim koreninam. Prepoznaven zvok saksofona in edinstveni vokal, nas ob spremljavi kitare in tolkal, ponese po poteh nekdanje domovine in širšega Balkana, prav tako pa po poteh nostalgije, nemogoče ljubezni, neskončne ljubezni, večnega hrepenenja in strasti.«, je album opisal Vasko Atanasovski. V njegovih skladbah se zrcali stara južnoslovanska duša, iz več kot stoletje starih pesmi pa plete sveže in ganljive zgodbe.

Album je Vasko Atanasovski, saksofonist in flavtist, skladatelj, pevec, ustanovitelj ali soustanovitelj številnih glasbenih zasedb, posnel z zasedbo tria, v katerem sta z njim še bobnar in tolkalist Marjan Stanić in kitarist Dejan Lapanja, kot gosti pa sodelujejo izjemni glasbeniki: Vlatko Stefanovski (MK), Matija Dedić (HR), Jehan Barbur (TR), Simone Zanchini (IT), Vasil Hadžimanov (RS) in Aida Čorbadžić (BA).

Dodatne informacije

Avtor

Format

Nosilec zvoka

Mnenja

There are no reviews yet

Samo prijavljeni uporabniki, ki so kupili ta izdelek, lahko napišejo mnenje.