Zaloga: Na zalogi

MESTO:ROB/CITY: EDGE

Mednarodna urbanisticno - arhitekturna delavnica Maribor-jug/International urban planning / architectural workshop Maribor- South
1

28,00 

Monografija skozi teorijo in prakso obravnava razmerja med prostorskimi in infrastrukturnimi ureditvami ter naslavlja vprašanje konceptualizacije roba sodobnega mesta.

Opis

Infrastruktura v prostoru ni nevtralna, saj bistveno zaznamuje značaj prostora in vpliva na njegov razvoj glede na strateška izhodišča in zastavljene cilje trajnostnega razvoja. Umeščanje avtocest in obvoznic v lokalno okolje pa je poleg omogočanja mobilnosti potrebno premisliti tudi skozi prostorsko, družbeno, energetsko in kulturno komponento. Skozi teoretske okvire, analize primerov iz drugih okolij, primerjave in podrobnejšo obravnavo specifičnega primera mesta Maribor, prostorske konsekvence dobe mobilnosti v projekcijah razvoja lokalnega okolja njegovega južnega roba, dobijo tudi nacionalne in regionalne razsežnosti. Načrtovano usmerjanje urbanega razvoja na območjih izgrajevanja prometne infrastrukture je spoznano kot ena prioritet sodobnega urbanističnega načrtovanja ter trajnostnega preoblikovanja mesta. Celosten interdisciplinarni pristop pa je tisti, ki omogoča razumevanje kompleksnosti problematike umeščanja infrastrukture na robu mesta od koncipiranja vprašanj, priprave strokovnih podlag, različnih faz, odzivov, pa vse do izvedbe v obliki prostorskih načrtov.

Dodatne informacije

Avtor

,

Format

ISBN

Število strani

Tisk

,

Vezava

1 mnenje za MESTO:ROB/CITY: EDGE

  1. Anonymous (preverjena stranka)

Samo prijavljeni uporabniki, ki so kupili ta izdelek, lahko napišejo mnenje.