-63%
POLET(N)OBRANJE

Mi mlajši logarji

Strogo zaupno po Poldivjem zahodu

Gre za potoroman iz serije »Strogo zaupno z Brankom«, ki prinaša humorna, a esejistično poglobljena esejistična razmišljanja o deželah, po katerih avtor popotuje, hkrati pa o temeljnih vprašanjih človeka in njegove nravi. Njegovo pisanje sodi v polliterarni žanr potopisov, ki bi ga lahko okvalificirali kot hibridno literarno zvrst na meji leposlovja in novinarsko-dokumentarnega pisanja, v kateri avtor subjektivno prikazuje objektivno pot, na katero se je popotnik odpravil po lastni volji. Ta  vsebuje nekaj stvarnih podatkov, vendar pa je njegovo bistvo prikaz soočanja popotnika in poti. Avtor mora biti hkrati potopisec in popotnik.

Kategorije: Akcija, Leposlovje, Proza, Spomini, publicistika in esejistika, Za odrasle

Format: 14,8 x 21 cm

ISBN: 9789617103205

Št. strani: 296

Ostalo: Trda vezava, enobarvni tisk, 14,8 x 21 cm, 296 strani

V košarico
KOLIČINA

Branko Gradišnik, magister humorističnih ved, je že vse od leta 1993, ko je prvič šel na potovanje v tujino, eden najbolj zagrizenih preučevalcev šeg in stranišč po širnem svetu. V pričujoči knjigi, v kateri je popisano popotovanje njegove razširjene družine po Jugozahodu ZDA, Gradišnik ukrade dinozavrom pladenj, se drugič poroči z isto žensko, preživi pekel Velikega kanjona, pobegne na konec sveta, spodkoplje ameriški napitninski družbeni sistem, razišče prekletstvo indijanskega sarkofaga, se spajdaši z lokalno mafijo, izvede božji rop, zapelje letališko uslužbenko h kaznivemu dejanju omogočitve terorizma, se v naravnem parku Yosemite vmeša v naravni red in reši gnezdo sinje šoje, za kar mu parkovne oblasti pomotoma dodelijo dosmrtni čin mlajšega logarja, enkrat vmes pa mu uspe celo narediti reč, ki se ne dela in ki jo tule iz spodobnosti raje zamolčimo. 

Ilustrator pričujoče knjige, stripar in karikaturist Ciril Horjak – Horowitz, je tokrat, ne da bi se mu bilo zmešalo od branja zgoraj navedenega, slikovito pre(d)stavil Brankove, kot temu pravi sam avtor, bebavanture v stripovske ilustracije, pri čemer ni zanemaril zgod in nezgod Brankovega komičnega šoferja in zaupnika Miška. 

Prijavite se na e-novice in bodite obveščeni o vseh naših ugodnostih in novostih.

© 2022 Založba Pivec. Vse pravice pridržane. | Izvedba: Codeggs.com

0