Moj prijatelj Oli

Zgodbica o kužku, ki se je moral naučiti biti

Knjižico posvečamo vsem Olijem – vsem, ki so drugačni in imajo zaradi te svoje drugačnosti težave z ljudmi okoli sebe. Srečno, Oli!

Kategorije: 6 - 12 let, Mladinsko leposlovje, Otroške in mladinske knjige

Format: 15 x 21 cm

ISBN: 978-961-7103-01-4

Tisk : Barvni tisk

Vezava : Trda vezava

Št. strani: 52

V košarico
KOLIČINA

Oli je za pest velik, razkuštran psiček, ki se nekega dne premražen znajde pred vrati hiše, kjer stanuje deček Rudi. Ta kmalu ugotovi, da je prikupen Oli »prav čuden pes«, ki postavlja nenavadna vprašanja, kadar je jezen čivka in kadar se počuti dobro mijavka. Zelo rad igra računalniške igrice, hitro se razjezi in tudi s svojimi pasjimi sovrstniki nima kaj dosti skupnega. Kljub temu ali pa morda prav zato, Rudi in Oli postaneta neločljiva prijatelja, ki se ne ozirata na zlobne pripombe tistih, ki ne razumejo kužkove drugačnosti. A vendar, kaj dela Olija tako posebnega? Po odgovor se Rudijeva družina odpravi k pasjemu psihologu, ki ugotovi, da psiček potrebuje veliko ljubezni in potrpljenja -  Oli ima namreč posebnost, ki jo psihologi imenujejo Aspergerjev sindrom.  Družina Olija nato še bolje razume – strinjajo se, da imamo prav vsi najrazličnejše težave za katere pa je pomembno, da jih pametno in potrpežljivo rešujemo in da konec koncev le prava, topla in sočutna ljubezen vedno premaga vse ovire.

Knjiga o Oliju pomembno prispeva k vrstniškemu razumevanju drugačnosti in avtizma. Sabina Korošec Zavšek je v uvodni besedi zapisala, da se v praksi kaže, da so otroci z avtizmom še vedno pogosto osamljeni in izločeni iz medvrstniškega življenja, čeprav je med njimi veliko zanimivih osebnosti z lepimi in dobrimi lastnosti, ki pa jih zaradi svojih socializacijskih in komunikacijskih primanjkljajev izkažejo le v varnem in spodbudnem okolju. »Verjamem, da bo kakšen otrok odprl svoje srce tudi s pomočjo te srčne knjige, ki dobro ponazarja nekatere težave otrok z avtizmom in detabuizira avtizem.«

Moj prijatelj Oli_1_Spoznajmo Olija.m4a
Moj prijatelj Oli_2_Frida prvič.m4a
Moj prijatelj Oli_3_Rudi lahko obdrži Olija.m4a
Moj prijatelj Oli_4_Prvič v šoli.m4a
Moj prijatelj Oli_5_Frida drugič-prve kletvice.m4a
Moj prijatelj Oli_6_Pred obiskom psihologa.m4a
Moj prijatelj Oli_7_Pri psihologu.m4a
Moj prijatelj Oli_8_Za konec.m4a
Moj prijatelj Oli_avdio knjiga.mp3

Prijavite se na e-novice in bodite obveščeni o vseh naših ugodnostih in novostih.

© 2020 Založba Pivec. Vse pravice pridržane. | Izvedba: Codeggs.com