-78%

MOJE ŽIVLJENJE Z DRUGO

18.00 € 3.90 €

Avtor: Ivan Lorenčič

Razmišljanja, spomini in ocena nekega obdobja, ki ga je znani mariborski ravnatelj preživel z drugo in za drugo. 

Kategorije: Akcija, Leposlovje, Spomini, publicistika in esejistika, Za odrasle

Format: 16,5 x 23,5 cm

Tisk : Črno-beli tisk

Vezava : Broširano z zavihi

Št. strani: 144

V košarico
KOLIČINA

Seveda bi bil naslov lahko tudi provokativen, če ne bi vedeli, da se za drugo skriva II. gimnazija, ki ji je posvetil vse svoje znanje, predanost in zagnanost.

Eden najuspešnejših slovenskih ravnateljev nam predstavlja mozaik svojega ravnateljevanja. V uvodu pravi: Sestavljal sem ga veliko let. Včasih sem ga lahko popravljal, večinoma pa je ostal takšen kot na začetku. Delo z ljudmi pokaže svoje rezultate (in napake) kasneje, ko popravki niso več mogoči.

Mozaik mojega ravnateljevanja je pred vami v obliki knjige. Številni z Druge se boste v njej našli kot udeleženci zgodb, ostali pa boste spoznali delo šole, ki je počasi iz šole preko Drave pogumno stopila v mednarodni šolski prostor. In pri tem ostala Druga, ki ima svoj koren v drugačnosti. Takšna naj tudi ostane – vsaj do svoje stoletnice.

Večina mojega življenja je povezana z Drugo – Šolo, ki odpre vsa vrata. Meni je odprla vrata v svet mladih, ki me ohranjajo mladega in zavezanega k dobri šoli. Upam, da sem s svojim ravnateljevanjem več kot štiri tisoč maturantom pomagal pri odpiranju njihovih vrat. In to je tisto, za kar je bilo vredno biti ravnatelj II. gimnazije vseh teh dvajset let.


Tako se sprehodimo od brezskrbnih počitnic v Amsterdamu poleti 1982 do Desetih zapovedi ravnateljevanja. Vmes pa beremo zanimivo in razgibano zgodbo in razmišljanje človeka, ki je šolo preko Drave popeljal v svet. Zgodbo o drugi drugačnosti, o pogumu, odprtosti, ustvarjalnosti, toleranci. Zgodbo o zaupanju in veselju do življenja. Zgodbo o uspehu.

Prijavite se na e-novice in bodite obveščeni o vseh naših ugodnostih in novostih.

© 2020 Založba Pivec. Vse pravice pridržane. | Izvedba: Codeggs.com