Zaloga: Na zalogi

Najmanjša velika enciklopedija stripa

strip dr. Horowitza

4,95 

Gre za zabaven, a obenem edukativen strip, ki mlade vpeljuje v stripovsko umetnost, tako v njegovo zgodovino, njegove temeljne značilnosti in posebnosti kot tudi v samo stripovsko ustvarjalnost. Narisal ga je ugledni slovenski stripar Ciril Horjak, znan tudi pod imenom dr. Horowitz.

 

Opis

Glavni junak stripa je Patrik, ki želi postati risar stripov. Nekega dne Zemljo obišče vesoljska muca Zizu, ki raziskuje stripe. Razloži mu, kdaj, kje, kako in zakaj je strip nastal ter kdo so najpomembnejši avtorji stripov. Zizu je prava strokovnjakinja za stripe, zato pripoveduje z besedami in podobami hkrati. Patriku nazorno razloži, kako nastane strip, kakšne so predpriprave in kakšno samo risanje in pisanje stripa.Na koncu se Patrik odloči, da poskusi tudi sam narisati strip.

 

Ciril Horjak, znan tudi z umetniškim imenom dr. Horowitz, se je rodil leta 1975 v Slovenj Gradcu. S stripovsko nalogo je diplomiral na Akademiji za likovno umetnost v Ljubljani pri profesorjih dr. Jožefu Muhoviču in Milanu Eriču. Konec osemdesetih je dvakrat zapored dobil prvo nagrado na natečaju mladinskega avtorskega stripa v Novem Sadu. V mednarodnem prostoru so bila njegova dela predstavljena pod okriljem revije Stripburger. V okviru Stripburgerjeve akademije za strip je pripravil tudi prvi slovenski učbenik stripa Najmanjša velika enciklopedija stripa. S svojim zobozdravnikom dr. Rokom Juričem je leta 2014 ustvaril izobraževalni strip o zdravljenju zob Endodontostrip, z dr. Juretom Stojanom pa je leta 2016 ustvaril serijo stripov o ekonomskih temah Striponomija. O stripu kot gostujoči predavatelj poučuje na slovenskih fakultetah, na pripovedovalskih festivalih pripoveduje pravljice za otroke in odrasle, dela z mladostniki z avtizmom in vodi literarne delavnice v okviru projekta ViA Javne agencije za knjigo. Dobrih 13 let riše za časopis Večer. Za Večerovo sobotno prilogo je ustvaril več kot tisoč podob. Njegove karikature so bile objavljene tudi v tujih časopisih kot so Guardian, Chicago Tribune, Le Monde in Die Zeit.

Dodatne informacije

Format

ISBN

Število strani

Mnenja

There are no reviews yet

Samo prijavljeni uporabniki, ki so kupili ta izdelek, lahko napišejo mnenje.