-89%

NEVROSONOLOGIJA

Prvi slovenski učbenik s področja nevrosonologije

90.00 € 9.90 €

Avtor: Dr. Erih Tetičkovič in sodelavci

Dr. Tetičkovič, priznani slovenski nevrolog, je s pomočjo uglednih strokovnjakov s področja možganskožilnih bolezni na koncu svoje poklicne poti pripravil učbenik iz nevrosonologije.

Kategorije: Akcija, Medicina in zdravstvo, Strokovna literatura, Učbeniki, Ugodna strokovna literatura, Visokošolski učbeniki

Format: 21 x 29,7 cm

ISBN: 978-961-6817-65-3

Tisk : Barvni tisk

Vezava : Trda vezava

Št. strani: 250

V košarico
KOLIČINA

Knjigo je namenil mladim kolegom, na katere je zelo ponosen, da bodo uspešno nadaljevali delo na nevrosonološkem področju in ga razvijali naprej. Knjigo je posvetil svoji veliki vzornici, akademkinji, prof. dr. Vidi Demarin.

Kljub izrednemu razvoju tehnike in znanosti in kljub vsej raziskovalni vnemi človeškega duha ostaja problem možganske kapi še vedno nerešena enigma. Kljub pravočasnemu prepoznavanju nevarnosti za možgansko kap, kljub vsem naporom na področju preventive in ozaveščanju prebivalstva, ostaja možganska kap še vedno drugi najpogostejši vzrok smrti v svetu in pri nas. Tudi prognoze za prihodnost niso optimistične.

Pomen različnih ultrazvočnih metod možganskega ožilja je izredno velik: gre za povsem neinvazivne, ponovljive, zanesljive in tudi z ekonomskega vidika dokaj poceni diagnostične metode v primerjavi z drugimi slikovnimi preiskavami. Omogočajo nam obilico dragocenih podatkov o morfološkem prikazu pa tudi številne še kako pomembne hemodinamske informacije. Z medoperativnim spremljanjem možganskih hemodinamskih razmer je postalo tudi operativno zdravljenje možganskožilnih in srčnožilnih bolezni varnejše.

Prijavite se na e-novice in bodite obveščeni o vseh naših ugodnostih in novostih.

© 2019 Založba Pivec. Vse pravice pridržane. | Izvedba: Codeggs.com