Zaloga: Na zalogi

NEVROSONOLOGIJA

Prvi slovenski učbenik s področja nevrosonologije

19,95 

Dr. Tetičkovič, priznani slovenski nevrolog, je s pomočjo uglednih strokovnjakov s področja možganskožilnih bolezni na koncu svoje poklicne poti pripravil učbenik iz nevrosonologije.

Opis

Knjigo je namenil mladim kolegom, na katere je zelo ponosen, da bodo uspešno nadaljevali delo na nevrosonološkem področju in ga razvijali naprej. Knjigo je posvetil svoji veliki vzornici, akademkinji, prof. dr. Vidi Demarin.

Kljub izrednemu razvoju tehnike in znanosti in kljub vsej raziskovalni vnemi človeškega duha ostaja problem možganske kapi še vedno nerešena enigma. Kljub pravočasnemu prepoznavanju nevarnosti za možgansko kap, kljub vsem naporom na področju preventive in ozaveščanju prebivalstva, ostaja možganska kap še vedno drugi najpogostejši vzrok smrti v svetu in pri nas. Tudi prognoze za prihodnost niso optimistične.

Pomen različnih ultrazvočnih metod možganskega ožilja je izredno velik: gre za povsem neinvazivne, ponovljive, zanesljive in tudi z ekonomskega vidika dokaj poceni diagnostične metode v primerjavi z drugimi slikovnimi preiskavami. Omogočajo nam obilico dragocenih podatkov o morfološkem prikazu pa tudi številne še kako pomembne hemodinamske informacije. Z medoperativnim spremljanjem možganskih hemodinamskih razmer je postalo tudi operativno zdravljenje možganskožilnih in srčnožilnih bolezni varnejše.

Dodatne informacije

Avtor

Format

ISBN

Število strani

Tisk

Vezava

Mnenja

There are no reviews yet

Samo prijavljeni uporabniki, ki so kupili ta izdelek, lahko napišejo mnenje.