OBJEMAM TE IN POLJUBLJAM V VSEH BARVAH MARCA CHAGALLA

OBJEMAM TE IN POLJUBLJAM V VSEH BARVAH MARCA CHAGALLA

NA VOLJO ZGOLJ KOT E-KNJIGA

0.00 €

Avtor: Josip Osti

Josip Osti je pesnik, pisatelj in publicist z obsežnim opusom, za katerega je prejel je številne slovenske literarne nagrade, predvsem pesniške.

Kategorije: Leposlovje, Nagrade in nominacije, Poezija

Format: 12,5 x 21,5 cm

ISBN: 978-961-6817-17-2

Tisk : Barvni tisk

Vezava : Integralna vezava

Št. strani: 112

V košarico
KOLIČINA

V svoji novi zbirki pesmi se bralcem spet predstavlja s haikuji, zgoščeno pesemsko obliko, v kateri se je odlično udomačil. Zbirka je zvesta duhu haikuja, obenem pa zelo sproščena, spontana v izbiri podob, kombinaciji besed ter jezikovno inovativna. Posebnost so prav gotovo ljubezenski haikuji, kot vemo, so v izvornem haikuju bili tovrstni motivi potisnjeni v ozadje, Osti pa kot izrazit ljubezenski pesnik v svoje haikuje kot gonilno silo sveta vnaša vseprežemajočo ljubezen. Tudi kompozicijsko je zbirka zelo zanimiva, saj vsak haiku učinkuje samostojno, obenem pa kot sestavni del širše zgodbe. Po prejšnji zbirki Križ ljubezni, ki je spričo tematike nujno vsebovala temne tone, je ta zbirka svetla, bogata – gre za srečno ljubezensko liriko, z vsemi odtenki in sencami, ki jih svetloba izžareva. Nedvomno gre za eno najbolj dodelanih haikujevskih zbirk na Slovenskem, ki izhaja iz bogatih pesniških izkušenj Josipa Ostija, prodornega pesniškega duha, ki je igriv, iskriv, duhovit, globok in izrazito sporočilno in estetsko suveren. Spremno študijo k zbirki je napisal Boris A. Novak.

Gre za prvo haikujevsko pesniško zbirko, ki je bila nominirana za katero od dveh prestižnih slovenskih pesniških nagrad, leta 2011 je bila nominirana za Jenkovo nagrado.

Prijavite se na e-novice in bodite obveščeni o vseh naših ugodnostih in novostih.

© 2021 Založba Pivec. Vse pravice pridržane. | Izvedba: Codeggs.com