OD TOD DO VESOLJA

Šanson - Kantavtorstvo

12.00 €

Avtor: Nana Milčinski

Kategorije: Glasba

ISBN: 3838898113451

Nosilec zvoka : Zgoščenka

V košarico
KOLIČINA

Vsakdo se je že vprašal, ali mu bo kdaj dano dojeti, razumeti, prodreti v skrivnost neskončnosti vesolja. Sto let mineva, odkar je prvič ugledal zvezde Frane Milčinski – Ježek. Pesnik, pisatelj, glasbeni poet, humorist, humanist, resnična zvezda stalnica na našem neskončnem nebu želja. Pravijo, da pesnikom ni treba razumeti. Da že vse vedo in čutijo. Zdi se, da je vesolje blizu tudi Nani in z njim zvezde, v katere je strmela z dedkom, ko je zlagal črke in ustvarjal rime. Zdaj ustvarja ona. Skupaj z Ježkom. Zase, zanj in za vse nas. In za trenutek so nam zvezde bližje.


Dobro leto dni po izdaji albuma Še ena pomlad, s katerim se je prav tako poklonila svojemu dedku Franu Milčinskemu - Ježku, vsestranska umetnica Nana Milčinski na novi plošči Od tod do vesolja ponovno oživlja njegovo zapuščino. Tokrat poseže tudi po nekaterih bolj znanih pesmih.  "Želela sem si, da bi ponudila pesmi, ki jih že poznate, zato sem si izbrala Lisjakovo Ne čakaj na maj in Vodopivčevo Ljubezen naj gre vedno v cvet, ki sem jo zapela s Klemnom Slakonjo," poudarja Nana Milčinski.

Želja po drugi plošči je v dramaturginji, režiserki in performerki Nani Milčinski klila že od izdaje prve. Koščki so se sestavili in nastal je nov studijski izdelek, na katerem je mogoče slišati trinajst novih skladb v njeni izvedbi. Tokrat je povabila še več glasbenih soustvarjalcev kot na prvi plošči, kjer sta velik pečat pustila Martin Štibernik in Anže Langus Petrović. Izvirno glasbo sta tako poleg omenjenih prispevala še Matija Vrhovnik Smrekar in Dominik Bagola. Ob tem je posebej potrebno izpostaviti njeno sodelovanje z britanskim glasbenim producentom, aranžerjem in džezovskim kitaristom Femijem Temowo (Amy Winehouse, Courtney Pine).
Poleg Slakonje pa so se ji kot posebni gostje na albumu pridružili še pevski zbor Bee Geesus pod vodstvom Mateja Virtiča in glasbeniki Simfoničnega orkestra RTV Slovenija ter Big Banda RTV Slovenija.


Zasedba:
Nana Milčinski (vokal)
Femi Temowo (kitara)
Marko Črnčec (klavir)
Robert Jukič (bas)
Vladimir Kostadinovič/Sergej Ranđelović (bobni)
Gregor Gruden, Gregor Strasbergar, Eva Gorenc,
Mitja Vrhovnik Smrekar (spremljevalni vokali)

Big Band RTV Slovenija
Simfonični orkester RTV Slovenija

Vokalna skupina Bee Geesus
Klemen Slakonja


Pesmi:
1. Bo pomlad še kdaj
2. Mala marioneta
3. Party kot za sodni dan
4. Poletne impresije
5. Stol
6. Sinji sneg
7. Še to noč
8. Kaj tak žalosten je tvoj obraz
9. Od tod to vesolja
10. Ne čakaj na maj (
poslušaj!)
11. E Lon Lar Ler
12. Ljubezen naj gre vedno v cvet
13. Beli kurir

Prijavite se na e-novice in bodite obveščeni o vseh naših ugodnostih in novostih.

© 2022 Založba Pivec. Vse pravice pridržane. | Izvedba: Codeggs.com

0