-83%

ODLIČNOST RAVNANJA Z OKOLJEM

28.00 € 4.90 €

Avtor: Davorin Kralj

Vključevanje podjetij v mednarodni trg in skrb za ugled, ki ga podjetje pridobi z varovanjem okolja, uvršča  politiko varovanja okolja v temelj poslovne politike.   

Kategorije: Akcija, Strokovna literatura, Ugodna strokovna literatura, Varstvo okolja

Format: 16 x 24 cm

ISBN: 978-961-6817-77-6

Tisk : Dvobarvni tisk

Vezava : Broširano z zavihi

Št. strani: 288

V košarico
KOLIČINA

PRIHRANITE S PAKETOM!

Ta izdelek imate prav tako na voljo po znižani ceni v paketu:

OKOLJE

Skrb za okolje je vse bolj pereča tema. Komplet OKOLJE se osredotoči na tematiko in ponuja kvalitetno literaturo po ugodnih cenah.

4.90 € 2.50 €

Bolj kot prisila države je pomemben sistem ravnanja z okoljem, ki temelji na prostovoljni pobudi in ustvarjalnem sodelovanju, tako v poslovnem sistemu kot v njegovem poslovnem okolju. Spoštovanje zmogljivosti notranjih virov in okolja poslovnega sistema se izraža ne samo v ekonomskih, ampak predvsem v trajnostnih vidikih. Preprečevanje onesnaženosti okolja v ravnovesju s socialno-ekonomskimi in drugimi potrebami je mogoče vgraditi v različnih podjetjih ne glede na geografske, socialne, kadrovske, tehnične, kulturne in druge pogoje.

 

Avtor v monografiji raziskuje ravnanje z okoljem v poslovanju podjetja na splošno. Obsega različne opredelitve ravnanja z okoljem, pristope k ravnanju z okoljem v različnih obdobjih ter ravnanje z okoljem v pogojih globalne konkurenčnosti.

 

Ožji predmet raziskovanja je celoviti poslovni proces podjetja sodobnega konkurenčnega gospodarstva s poudarkom na kazalnikih in kazalcih ravnanja z okoljem in uporabi standardov družine ISO 14000. Mnogo avtorjev je objavilo množico prispevkov na temo ravnanja s kakovostjo in standardov serije ISO 9000 kot osnove za nenehno izboljševanje ali poslovno odličnost ter učinkov pridobitve certifikata ISO 9001:2000. Zelo malo avtorjev je konkretno preučilo vlogo in pomen ravnanja z okoljem oziroma vgradnje zahtev standarda ISO 14001:2004 v prizadevanju podjetij za poslovno odličnost in trajnostni razvoj. Zato naj podjetja preverijo, kakšen pomen ima ravnanje z okoljem v lastni percepciji, percepciji odjemalca in širše družbene skupnosti. Aplikativni primer izhaja iz vzorca slovenskih podjetij.

 

 

Prijavite se na e-novice in bodite obveščeni o vseh naših ugodnostih in novostih.

© 2020 Založba Pivec. Vse pravice pridržane. | Izvedba: Codeggs.com