Onkraj samot

Jubilejna izdaja

29.90 €

Avtor: Bina Štampe Žmavc

Je moč ugibati, je moč razbrati, če veter kar naprej ne lista z vrati in okni skoz pragove fantazije,   v na videz zapuščeni kamenati zaznati duh prostrane galaksije zasmrtno tih, je moč, in se ne bati?   (Je moč, Vaze)

Kategorije: Leposlovje, Poezija

Format: 17 x 20 cm

ISBN: 978-961-7103-70-0

Št. strani: 200

Ostalo: 17 x 20 cm, dvobarvni tisk, trda vezava, ščitni ovitek, 200 strani

V košarico
KOLIČINA

Jubilejna avtorska antologija prinaša preko 100 objavljenih pesmi iz desetih zbirk za odrasle in jih razen redkih izjem razporeja tako, kakor so bile razvrščene v izvirnih zbirkah. V izboru sledimo motivni in oblikovni raznovrstnosti ter notranjemu razvoju in ustvarjalnemu ritmu. Izbor je opravila dr. Irena Novak Popov, ki je pri tem skušala zajeti reprezentativen del celote, vendar, kot pravi sama, se ni mogla izogniti subjektivnemu odzivanju na gradivo. Skušala je izpostaviti tista besedila, ki v kateri koli estetski razsežnosti izstopajo in bi bilo škoda, če jih ne bi ponudili novemu ali ponovnemu bralskemu uživanju. Izbor je pospremljen z obsežno spremno besedo, v kateri so osvetljeni različni vidiki ustvarjalnega erosa Bine Štampe Žmavc.

 

Na ovitku estetsko oblikovane knjige preberemo avtoričini neizgovorjeno misel na podelitvi Zlatnika poezije 2018:

Naj mi bo v svetu strašljivega Minotavra kapitala, ki brutalno žonglira z našimi srci in glavami, dovoljeno za hipec minorja verjeti v poezijo. Ne toliko v pisanje, predvsem v branje. Kajti branje, kot pravi Christian Bobin, premika kamen na grobu poezije.

Bina Štampe Žmavc

Prijavite se na e-novice in bodite obveščeni o vseh naših ugodnostih in novostih.

© 2022 Založba Pivec. Vse pravice pridržane. | Izvedba: Codeggs.com

0