ZADNJI IZVODI

OTOK (TRDA VEZAVA)

kriminalka

24.90 €

Avtor: Avgust Demšar

Vroče poletno branje, že deveti kriminalni roman Avgusta Demšarja, ki se je tokrat lotil podžanra "locked-room mistery".

PREDOGLED KNJIGE

Kategorije: Festival kriminalke: Alibi 2.1., Leposlovje, Poletno branje, Proza

Format: 14,8 x 21 cm

ISBN: 9789617026535

Tisk : Črno-beli tisk

Vezava : Trda vezava

Št. strani: 276

Ostalo: trda vezava

V košarico
KOLIČINA

Roman se začne nenavadno mirno. Poletje, morje, sonce, prešerno žaganje škržatov in štirje pari, ki v idilični kamniti vili na samotnem otoku preživljajo dopust. Vse je lepo in prav, a le dokler se sonce ne spusti za borovce, osamljen galeb zlovešče zakraka nad obzorjem, morje pa naplavi truplo.

Nekaj mesecev kasneje je jesenski Maribor precej tmuren. Meglice se vlečejo čez Dravo, kot bi želele skriti potapljače, ki v mrzli reki stikajo za samomorilcem. Kar potegnejo na plano, preseneti Miloša, Vrenka in ostale kriminaliste. V preiskavi »dravskih trupel«, ki sledi in se odvija v stopnjujočem se ritmu, se pojavljajo Makedonci, mladci brez prave perspektive v življenju, uspešni podjetniki iz Frankfurta, namrgodena mati v krznenem plašču, ki svojo ksenofobijo stresa po ambulanti zdravstvenega doma in še kdo. Kriminaliste delo po spletu okoliščin pripelje do ljudi, ki so preživljali počitnice na otoku. Stvar se začne še dodatno zapletati, ko se pojavi novo truplo. So zadeve povezane ali gre zgolj za naključja? Kdo ve?

Avtor naslovnice: Nenad Cizl

Intervju z avtorjem o romanu na Radiu Ars.

Prijavite se na e-novice in bodite obveščeni o vseh naših ugodnostih in novostih.

© 2022 Založba Pivec. Vse pravice pridržane. | Izvedba: Codeggs.com

0