-28%
USPEŠNICA

Pesem za liro

Knjiga z vloženo zgoščenko. Prestižna izdaja.

Vrhunska pesnitev na temo Orfeja in Evridike vrhunske pesnice, vrhunske ilustratorke, vrhunskega glasbenika in vrhunskega oblikovalca.

Kategorije: Bibliofilske izdaje, Leposlovje, Nagrade in nominacije, Poezija, Poletno branje

Format: 19,2 x 21,8 cm

ISBN: 9789616968294

Nosilec zvoka : Zgoščenka

Tisk : Barvni tisk

Vezava : Trda vezava

Št. strani: 84

Ostalo: Zgoščenka z glasbeno spremljavo

V košarico
KOLIČINA

PRIHRANITE S PAKETOM!

Ta izdelek imate prav tako na voljo po znižani ceni v paketu:

Komplet 4 pesniških zbirk za 20 evrov

Jagodni izbor pesniških zbirk sestavljajo trije vrhunski slovenski pesniki, ki na svoje načine obravavnajo hrepenenje, tujost, bližino, prostor in čas. Potopite se v njihove poetične svetove, kjer z besedami posegajo v različne ravni bivanja.

19.90 € 5.00 €

Pesnica v svojskem ritmu in zanimivi zvočni podobi sicer obnavlja klasični antični mit, vendar ga že s prvim verzom odmakne daleč nazaj v davnino. Orfejski mit dandanes namreč zastavlja vprašanje, ali je sploh še možen v takšni obliki, kot ga upesnjuje pesnica. S tem se zastavlja vprašanje o obstoju poezije same. Orfeji morda še zmeraj potrebujejo svoje muze, toda muza noče več ostati muza. Skrivnost pesnikove biti je namreč že davno razkrita – tudi muzam. Zato vse bolj odtegujejo liro iz Orfejevih rok in privzemajo njegovo vlogo. V civilizaciji, ki v apokaliptičnem deliriju hoče postati nesmrtna, Muza noče biti več samo večna navdihovalka in hkrati žrtev, četudi povzdignjena na oltar poezije. Hoče prevzeti orfejsko vlogo in, kot pravi pesnica Louise Glück, preživeti.

Zlata medalja za knjižno ilustracijo Society of Illustrators (New York, ZDA) Alenki Sottler. Nominacija za najlepšo slovensko knjigo na SKS 2016.

Odtise izjemnih ilustracij Alenke Sottler lahko kupite tukaj.

Prijavite se na e-novice in bodite obveščeni o vseh naših ugodnostih in novostih.

© 2022 Založba Pivec. Vse pravice pridržane. | Izvedba: Codeggs.com

0