-50%
POLET(N)OBRANJE

PLETILKE

19.90 € 9.90 €

Avtor: Alja Furlan, Nataša Vertelj

Ko pletilke zaplešejo in nastane kot volna mehka zgodba, ki nežno poboža za lahko noč.

PREDOGLED KNJIGE

Kategorije: 0 - 5 let, 3 - 10 let, 6 - 12 let, Otroške in mladinske knjige

Format: 21 x 24 cm

ISBN: 978-961-7026-31-3

Tisk : Barvni tisk

Vezava : Trda vezava

Št. strani: 28

V košarico
KOLIČINA

Plesti je kakor plesati s pletilkami in pri tem plesu nastajajo oblačila: šale, kape, puloverji, nogavice in še kaj. Pavlina mamica pogosto pleše s pletilkami. Na ta način pokaže Pavlici svojo skrb, ljubezen in željo, da bi bila deklica lepo oblečena.
V maminih rokah je volna čarobna preja. Najprej je klobka, med plesom pletilk pa se spreminja v kose oblačil. Vcasih je tudi obratno. Iz rabljenega puloverja mama volno spremeni v trdno navito kroglo in jo potem preplete v novo oblačilo. V novo staro oblačilo, pravi Pavla, ki ni navdušena nad ostrino rabljene preje. Rada ima mehko volno; žametno kakor mamino lice. Ostra, vzvalovana nit ni tako nežna kot mamina koža.
Jezik, ki ga pleteta mama in Pavla, ne potrebuje besed, dragocen je kot zlato in njegova nit se ne trga. Včasih se nam zgodi kaj takega, kar nas poboža kot mehka volna. To je lahko poljub, objem ali topla beseda. Žal pa ni vedno tako in takrat Pavlico zaskeli lice.
Volna je zdravilna, ponudi nam vse, kar ogreje srce. Čutno in brez besed, vsakemu od nas, če se le hoče stisniti k njej. Ko bo Pavla odrasla, bo vzljubila tudi oblačila, spletena iz stare volne. Preberite to mehko pravljico in izvedeli boste skrivnost iz vzorčka pisateljičinega življenja.

Prijavite se na e-novice in bodite obveščeni o vseh naših ugodnostih in novostih.

© 2022 Založba Pivec. Vse pravice pridržane. | Izvedba: Codeggs.com

0