PODČETRTEK SKOZI STOLETJA

-20%

PODČETRTEK SKOZI STOLETJA

20.00 € 16.00 €

Avtor: Jože Maček

Knjiga prinaša oris prazgodovine in zgodovine Kozjanskega, zgodovino gradu in gospostva Podčetrtek ter njegovega trga. Opisana je tudi njegova politično-upravna pripadnost skozi čas.

Kategorije: Zgodovina

Format: 17 x 24 cm

Tisk : Barvni tisk

Vezava : Trda vezava s ščitnim ovitkom

Št. strani: 264

V košarico
KOLIČINA

Nato je dokaj izčrpno obdelana novejša zgodovina Podčetrtka, razvoj šolstva, zdravstvenih razmer ter kulturnih in društvenih dejavnosti. Opisani so tudi obdobje 2. svetovne vojne in odporniškega gibanja ter prva desetletja po drugi svetovni vojni. Seveda ni mogel izostati opis naravne katastrofe - potresa leta 1974 z epicentrom v bližini Podčetrtka, ki je s svojimi posledicami in obnovo po njem močno vplival na podobo kraja in vsega Kozjanskega.

Tudi gospodarskim panogam je namenjeno veliko strani. Poleg kmetijstva so posebej obdelani sejmarstvo, obrt in industrija. Eden najmočnejših dejavnikov, ki je Podčetrtek preobrazil v turistični kraj in dokaj spremenil njegovo podobo, pa je zdravilišče Atomske toplice oz. zdaj Terme Olimie.

Omenjene so tudi vidnejše osebnosti z območja sedanje podčetrške občine, ki so s svojim delom in sposobnostmi zaslužile pozornost domače in širše javnosti.

Knjiga prinaša bogato slikovno gradivo, končuje pa se s povzetkom v nemškem jeziku in štirimi prilogami.

Prijavite se na e-novice in bodite obveščeni o vseh naših ugodnostih in novostih.

© 2022 Založba Pivec. Vse pravice pridržane. | Izvedba: Codeggs.com

0