POGREBNI NAGOVORI - SAMOMOR

-20%

POGREBNI NAGOVORI - SAMOMOR

18.00 € 14.40 €

Avtor: Ludvik Počivavšek

Tretja knjiga dr. Ludvika Počivavška iz serije nagovorov ob različnih življenjskih prelomnicah govori o samomoru. Smrt je že sama po sebi nekaj skrivnostnega in pri večini ljudi vzbuja strah. Smrt kot posledica samomora toliko bolj. 

Kategorije: Knjige za posebne priložnosti, Leposlovje, Priročniki

Format: 14 x 20,5 cm

Tisk : Črno-beli tisk

Vezava : Trda vezava

Št. strani: 212

V košarico
KOLIČINA

Avtor se tematike loteva sistematično: v uvodnih poglavjih opredeli pomembnejše izraze, kot so poskus samomora, parasuicidalno dejanje, samouboj, svobodna smrt in samomor. Potem razmišlja o tem, kako se na takšno smrt odzivajo ljudje in kakšen je duhovnikov pristop pri pogrebnem nagovoru. Govori o samomoru v različnih življenjskih obdobjih, o različnih tipih samomora in motivih zanj. Kot duhovniku mu je seveda bistven problem samomora in vprašanje Boga. Razmišlja o duhovnikovem odnosu do oseb, ki so obupale, o njegovi vlogi pri preventivi, krizni intervenciji ali kurativi suicidalnega vedenja.

Kot v vseh svojih dosedanjih knjigah predstavljajo osrednji del številni primeri nagovorov ob samomoru, naj gre za otroka, mladostnika, odraslo osebo ali starejšega človeka. Kot duhovniku mu je tudi tukaj izhodišče Sveto pismo. Konkretni situaciji sledita kratek uvod in sam nagovor.

Kot v vseh dosedanjih knjigah, sledijo za osrednjimi poglavji razdelki, ki prinašajo meditacije, molitve in prošnje, knjiga pa se zaključi s tematsko izbranimi teksti in citati.

Avtor jo namenja duhovnikom, študentkam in študentom teologije ter poklicnim in priložnostnim govornikom na pogrebih. Prav gotovo bodo v njej našli marsikaj zanimivega psihologi in psihoterapevti. Svoj pravi namen bo dosegla, če bo prišla do tistih, ki se ukvarjajo z mislijo na samomor in jih od njihovega namena odvrnila, ter do njihovih sorodnikov, ki jim bodo pri tem lažje pomagali. 

Prijavite se na e-novice in bodite obveščeni o vseh naših ugodnostih in novostih.

© 2023 Založba Pivec. Vse pravice pridržane. | Izvedba: Codeggs.com

0