Zaloga: Na zalogi

POROČNI NAGOVORI

18,00 

Prijazna beseda in dobra misel sta vse pomembnejši kvaliteti sodobnega časa. Toliko bolj smo ju potrebni in veseli ob prelomnih trenutkih v našem življenju. Poroka brez dvoma sodi med take trenutke. 

Opis

Knjiga, Poročni nagovori, je namenjena vsem tistim, ki pripravljate svečane nagovore ob poročnih slovesnostih; zakoncem, ki se pripravljajo na skupno življenjsko pot in starejšim zakoncem, da razmislijo o svojem zakonu.

Avtor knjige, dr. Ludvik Počivavšek, je duhovnik. Zato jemlje izhodišča in snov za razmišljanja v svojih nagovorih predvsem iz Svetega pisma. Vendar v svoja besedila vselej vpleta popolnoma življenjske situacije. Zato lahko vsakdo iz teksta izbere tisto, kar mu je všeč oziroma kar v danem trenutku in za izbranega naslovnika potrebuje.

Posebej jo priporočamo: duhovnikom, županom oziroma matičarjem, bodočim zakoncem, sorodnikom in prijateljem zakoncev in starejšim zakoncem ob srebrnih in zlatih porokah.

Knjiga je razdeljena na 6 delov.

  • V uvodnem delu avtor razmišlja o pomenu poroke – tako s stališča mladoporočencev in njihovih sorodnikov kot z vidika duhovnika. Pri tem izpostavlja stvari, na katere mora biti duhovnik pri pripravi poroke posebej pozoren, pa o pomenu simbolike pri poroki (poročna maša, glasba, okrasitev, cvetje, sveče …) in o tem, kakšen naj bo nagovor mladoporočencem.
  • V naslednjih treh poglavjih nam ponuja 39 različnih nagovorov, vključno z navedbo beril in evangelijev, ki se ob tej priložnosti berejo pri sveti maši oziroma citatov in povzetkov, iz katerih je razvita osnovna misel posameznega nagovora. Ta osrednji del knjige je razdeljen v poglavje o porokah novoporočencev, ki zavzema največji del, nekaj strani pa je namenjenih tudi srebrni in zlati poroki.
  • V dodatku na koncu knjige najdemo tekste iz Svetega pisma, misli za skupno zakonsko življenje, zbrane iz svetovne literature, poročni blagoslov, poročne prošnje in zahvalo novoporočencev.
  • Zaključi se s seznamom literature in kazalom citiranih beril in evangelijev.

Dodatne informacije

Avtor

Format

Število strani

Tisk

Vezava

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Samo prijavljeni uporabniki, ki so kupili ta izdelek, lahko napišejo mnenje.