Zaloga: Na zalogi

Potujoči utrinki

Avtor:Ksenija Trs

26,90 

“Potujoči knjižničarji imamo DNK v obliki pnevmatike in krvno skupino NAFTA!” Ksenija Trs

Zgodba o bibliobusu. O knjižnici, ki se ti pripelje naproti.  O poslanstvu potujočih knjižnic in  potujočih knjižničarjev, ki s knjigami prinašajo smeh, vedrino, objeme in veliko prijaznih besed. In seveda o bralcih, ki z njimi pletejo take in drugačne vezi …

 

 

Kategorije: ,

Opis

Ksenija Trs je potujoča knjižničarka že preko trideset let. V Potujočih utrinkih pripoveduje o čudovitem poslanstvu knjižničarjev – potujočnikov, ki s svojimi bralci tkejo prav posebne vezi. V knjigi izvemo, kako so se potujoče knjižnice razvijale in širile, kako je pri nas in kako na tujem. Beremo o pristnih vezeh med knjižničarji, o času med kovidom, o posebnosti dela na bibliobusu – predvsem pa o neverjetni povezanosti potujočnikov z bralci. Zanimivi utrinki so velikokrat obarvani s hudomušnostjo, z znanim avtoričinim humorjem, spet drugič so resni, razmišljujoči, vedno pa človeško topli. Posebej zanimivi in zgovorni so tudi foto utrinki, ob katerih se boste pogosto iz srca nasmejali.

Uvodnik je prispevala dolgoletna direktorica Mariborske knjižnice, Dragica Turjak, pisani mozaik potujočništva sestavljajo prispevki avtoričinih stanovskih kolegov iz Slovenije in tujine ter misli in zapisi bralcev. Spremno besedo je zapisala starosta slovenskega knjižničarstva, dr. Silva Novljan.

Dodatne informacije

Avtor

Format

ISBN

Število strani

Tisk

Vezava

Mnenja

There are no reviews yet

Samo prijavljeni uporabniki, ki so kupili ta izdelek, lahko napišejo mnenje.