-67%

Preveč videnja

izbrane pesmi

Krzysztof Siwczyk je eden od najopaznejših poljskih ustvarjalcev sodobne poezije, pričujoča knjiga prinaša izbor njegovih pesmi.

Kategorije: Akcija, Leposlovje, Poezija, Za odrasle

Format: 14,8 x 21 cm

ISBN: 978-961-6817-98-1

Tisk : Črno-beli tisk

Vezava : Broširano z zavihi

Št. strani: 80

V košarico
KOLIČINA

PRIHRANITE S PAKETOM!

Ta izdelek imate prav tako na voljo po znižani ceni v paketu:

DESET ZA PETNAJST 1

Potopite se v verze velikih mojstrov.

4.90 € 1.00 €

20 pesniških zbirk ob 20-letnici Pesniškega turnirja za 20 eur

Vabimo vas k raziskovanju poetike slovenskih pesnic in pesnikov. Med njihove verze so ujeti različni svetovi, pisani pesniški jazi se soočajo z različnimi vprašanji - o lastni identiteti, kreativnosti ali ljubezni, ki bralca nagovarjajo v domačem jeziku. Selekcija poezije...

4.90 € 1.00 €

V svojih pesmih, katerih osnova so znak, beseda in jezik, sproža veliko pomembnih vprašanj. To so po naravi eksistencialni, ontološki, pragmatistični in teološki problemi, ki so navzoči v mislih posameznika in družbe ter v kulturi. Jezik je vzrok, posledica, oblika in vsebina vprašanja o odnosu do resničnosti, do človeka, sistema, besede, vprašanja o vlogi poezije, avtorja in bralca, in sicer množičnega bralca, ter vprašanja o položaju religije v današnjem svetu. S tem, ko se poigrava z besedami in njihovimi pomeni, s paronimijami, pretvarjanjem ustaljenih besednih zvez v jeziku, neologizmi, povezovanjem zvrsti in slogov, konfrontacijo pomenov in jezikovnimi eksperimenti, pesnik kaže na omejenost pri izražanju neizrazljivega ter na neskončnost večpomenskosti. Jezikovne oblike se spreminjajo v vsebino pesmi, ki izražajo bolečino nad manipulacijo z jezikom v množični kulturi, nad njegovo omejenostjo in nezmožnostjo izražanja, hkrati pa občudujejo njegovo sposobnost variiranja s pomeni, konteksti, njegovo vitalnost in spontanost. Siwczykove pesmi so krik izginjajočega subjekta, ki ga nihče ne razume. 

Prijavite se na e-novice in bodite obveščeni o vseh naših ugodnostih in novostih.

© 2022 Založba Pivec. Vse pravice pridržane. | Izvedba: Codeggs.com

0