Zaloga: Na zalogi

Priročnik za preprečevanje in zdravljenje COVID-19

10,00 

Kategorija:

Opis

Knjigo o preprečevanju in zdravljenju COVID-19 je napisala skupina kitajskih znanstvenikov in zdravnikov, ki so bili v minulih treh mesecih v prvi vrsti napornega boja na Kitajskem proti nevidnemu sovražniku in so v tem boju uspeli v svoji državi ustaviti širjenje COVID -19. Založba Alma Mater press pri Alma Mater Europaea je knjigo izdala v slovenskem jeziku. Urednik priročnika je prof. dr. Tingbo Liang, direktor Univerzitetne klinike Zeijang. V raziskovanje preprečitve in terapije okuženih z virusom COVID-19 so se vključile kitajske univerze in inštituti ter z interdisciplinarni timi skupaj z zdravniki s terena zbrali najnovejša znanstvena in praktična znanja v Priročniku za preprečevanje in zdravljenje COVID-19, ki je zdaj na voljo tudi v slovenskem jeziku.

Urednik Priročnika za preprečevanje in zdravljenje  COVID-19 prof. Tingbo Liang, ki je v njem zbral najnovejša znanja doma in v svetu,  poudarja, da “pri soočanju z neznanim virusom sta izmenjava informacij in sodelovanje med ljudmi najboljši zdravili…, da zabeležimo pogum in modrost…z izmenjavo neprecenljivih izkušenj z zdravstvenimi kolegi po vsem svetu, medtem ko so reševali življenja pacientov”.

»Za strokovne pripombe k slovenski izdaji najnovejšega Priročnika za preprečevanje in zdravljenje COVID -19 gre zahvala uglednim znanstvenikom, zdravnikom, pedagogom in akademikom, za soglasje k prevodu vsebine pa gre zahvala kitajskim znanstvenikom in univerzam, ki so dali v teh kritičnih dneh za vse človeštvo vsebino “vsem na voljo”. Ob izdaji slovenskega prevoda tudi Alma Mater Europea prosi vse strokovnjake, da dajo relevantne povratne informacije,« je ob izidu pojasnil prof. dr. Ludvik Toplak, predsednik Alma Mater Europaea – ECM.

Alma Mater Europaea se aktivno vključuje v reševanje problemov v povezavi s pojavom novega koronavirusa. Aktivirali smo spletno stran www.covid-19.almamater.si , kjer zbiramo izjave, raziskave in članke naših učiteljev, raziskovalcev ter drugih strokovnjakov, ki sodelujejo z Alma Mater. Naši študentje so aktivno vključeni v prostovoljstvo po vsej Sloveniji. Nenazadnje pa so naši učitelji, diplomanti in študenti zdravstvenih programov ter socialne gerontologije v teh časih v prvih bojnih vrstah zoper virusu COVID-19

Dodatne informacije

ISBN

Število strani

Tisk

Vezava

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Samo prijavljeni uporabniki, ki so kupili ta izdelek, lahko napišejo mnenje.