Zaloga: Na zalogi

PROSTITUCIJA

PRIROČNIK ZA PROSTITUTE/KE, STRANKE IN MORALISTE/KE
Avtor:Jurij Popov

4,95 

Avtor želi v monografiji predstaviti paleto različnih pogledov na prostitucijo kot socialni pojav.

Opis

Torej poglede zagovornikov in nasprotnikov liberalizma v prostituciji in tistih vmes, različne oblike zakonskega urejanja prostitucije po svetu; opisuje notranjo strukturo pojava in njegove temeljne značilnosti, različna mnenja o temeljnih vzrokih in okoliščinah, modelih dojemanja spolnosti, zdravstvenih nevarnostih in tako naprej.

V zadnjem delu naniza nekaj praktičnih spoznanj in izkušenj ponudnic/ponudnikov in še kaj, kar se mu zdi pomembno za celovitejše razumevanje pojava in bolj strpen javni diskurz. To pa zato, ker zagovarja stališče, da je prostitucija družbeni pojav; torej ne od družbe ločeni pojav. To z drugimi besedami pomeni, da nastaja v družbi, iz nje izhaja; v družbi se oblikujejo vsakokratna »pravila igre« in nanjo prostitucija povratno vpliva. Vsakokratno stanje prostitucije je namreč odraz vsakokratnega stanja družbe kot celote.

Monografija je rezultat večletnega študija in analize multidisciplinarnega spektra dostopnih virov s področja prostitucije in je v slovenskem prostoru prva celovita, sistematična in pregledna obravnava tega socialnega pojava, za katerega so pri nas značilne parcialne obravnave. 

Dodatne informacije

Avtor

Format

Število strani

Tisk

Vezava

Mnenja

There are no reviews yet

Samo prijavljeni uporabniki, ki so kupili ta izdelek, lahko napišejo mnenje.