Zaloga: Na zalogi

Punce, kapo dol!

O prvih mariborskih fuzbalerkah
Avtor:Vid Kmetič

19,90 

Knjiga o prvih mariborskih “fuzbalerkah” prinaša zgodbo o srčnih dekletih, ki so se z veliko ljubeznijo in zavzetostjo lotile nogometa. Na njihovi poti so bile številne ovire, a tudi veliko izjemnih trenutkov. S to knjigo jim avtor, Vid Kmetič, postavlja svojstven spomenik in dokumentira njihov obstoj, saj so mnogi Mariborčani že pozabili kako imenitno žesnko nogometno ekipo so imeli. Spremno besedilo je napisal sam predsednik Evropske nogometne zveze (Aleksander Čeferin).

Opis

Avtor v uvodnih poglavjih oriše zgodovino nogometa, od iger predhodnic nogometa pa do uveljavitve športa s s splošno sprejetimi pravili, posebno mesto nameni zgodovinskemu orisu ženskega nogometa, kje in kdaj se je pojavil ter s kakimi težavami, ni jih bilo malo, se je srečeval. Tej zgodovini sledi tudi na naših prostorih in nazorno prikaže, kako pomembno mesto v takratnem jugoslovanskem ženskem nogometu so igrale “vijolice”.

Aleksander Čeferin v svojem spremnem besedilu takole povabi k branju knjige: “Izredno zanimivo branje, ki dokazuje, da je nogomet več kot »le« šport. Nogomet so predvsem emocije, strast, popolna predanost. In to nikakor ni samo domena moških. »Punce« dokazujejo nasprotno! Emancipacija je imela in ima veliko različnih oblik. Življenjske zgodbe, zbrane v knjigi pred vami, so najlepši možni dokaz. Vsem predsodkom navkljub, vsem omejitvam, podcenjevanjem in težavam navkljub so se ta dekleta odločila, da se ne pustijo popredalčkati in postala drzen znanilec sprememb. Pri tem pa jih je (z)družila skupna ljubezen: ljubezen do nogometa. Punce niso samo še ena nogometna zgodba, ampak so lekcija o življenju, o idealizmu in neizmerni predanosti. Povsem navdihujoče!”

Dodatne informacije

Format

ISBN

Število strani

Avtor

Mnenja

There are no reviews yet

Samo prijavljeni uporabniki, ki so kupili ta izdelek, lahko napišejo mnenje.