SERIJA ŠTOPARSKI VODNIK PO GALAKSIJI

USPEŠNICA

SERIJA ŠTOPARSKI VODNIK PO GALAKSIJI

Kultna trilogija v petih delih z dodatkom šestega - in še štoparska brisača gratis

110.00 €

Avtor: Douglas Adams, Eoin Colfer

Serijo zaokrožuje še šesti del, ki ga je po Adamsovi smrti napisal Eoin Colfer in ki je prvič v slovenščini prišel med bralce. Vse v prevodu kultnega prevajalca Alojza Kodreta.

Kategorije: Leposlovje, Proza

Tisk : Črno-beli tisk

Vezava : Broširano z zavihi

Paket izdelkov

V košarico
KOLIČINA

Nakup celotne serije je še posebej ugoden, saj bi v redni prodaji za knjige odšteli  136,40€.

Kratka vsebina posameznih knjig:

 

1 ŠTOPARSKI VODNIK PO GALAKSIJI

Nekega četrtka v času kosila je Zemlja uničena zaradi gradnje hiperprostorske obvoznice. Arthurju Dentu, ki se je moral že navsezgodaj soočiti z rušenjem svoje hiše, ni nobeno od teh dejstev prav nič po godu. Nekaj sekund pred uničenjem Zemlje ga reši njegov prijatelj Ford Prefect, Nezemljan pod krinko, ki se predstavlja kot brezposeln igralec. Dinamični par tako začne svojo galaktično odisejado, na kateri prav kmalu sreča Zaphoda Beeblebroxa, Trillian ter depresivnega robota Marvina.

 

2 RESTAVRACIJA OB KONCU VESOLJA

Arthur Dent in njegova druščina so namenjeni na prigrizek v Restavracijo ob koncu Vesolja, a pot do tja ni nič kaj enostavna, saj se soočijo z grožnjo, da bo njihovo vesoljsko ladjo Zlato srce uničila vogonska ladja. Do nadaljnjega so zato primorani odložiti večerjo, po seriji nenavadnih peripetij slednjič le prispejo v restavracijo, ki ponuja ultimativno gastronomsko izkušnjo, družbo vseh vesoljskih ras in veličasten razgled na konec Vesolja.

 

 3 O ŽIVLJENJU, VESOLJU IN SPLOH VSEM

Nesrečni prebivalci planeta Krikkit so naveličani nočnega neba nad svojimi glavami, zato se odločijo, da ga bodo uničili. Nočno nebo nad njihovimi glavami je seveda Vesolje. Od vsega vesoljskega življa se le pet posameznikov zoperstavi načrtu uničevalskih robotov s Krikkita. Ob Arthurju Dentu se te pomembne, a nehvaležne naloge loti še njegova pisana druščina: Ford Prefect, Slartibartfast, Zaphod Beeblebrox in Trillian.

 

 4 ZBOGOM IN HVALA ZA VSE RIBE

Knjiga vključuje vse, kar ste hoteli vedeti o prvih treh knjigah, a si niste drznili vprašati. Na koncu knjige O Življenju, Vesolju in sploh Vsem Arthur Dent izve za naslov, na katerem se nahaja Zadnje Božje sporočilo. A je žal pozabi ta pomemben podatek. Preizkusi vse, česar se spomni, da bi oživel svoj spomin: meditacijo, branje misli, udarec v glavo s topim predmetom, žal nič ne deluje. Edina logična rešitev bi bila v tem, da se Arthurju življenje znova odvije pred očmi …

 

 5 PRETEŽNO NEŠKODLJIVA

Prav lahko je ostati brez poguma, če tvoj domači planet uničijo ob izgradnji hiperprostorske obvoznice, če dekle, ki jo ljubiš, izgine v nerazumljivi igri prostor-časa, če vesoljska ladja, na kateri potuješ, strmoglavi in zgori na oddaljenem planetu in če je vse, na kar se lahko zaneseš, skromno znanje priprave sendvičev. Kakor koli že, namesto da bi Arthur Dent izgubil vso voljo, ki mu je še ostala, naredi pošastno napako in začne vsaj malo uživati življenje. Takoj izbruhne katastrofa.

 

6 Eoin Colfer: PA ŠE TOLE …

Dogajanje se začne v klubu Beta, ko Arthurjevo druščino tik pred uničenjem Zemlje reši Zaphod Beeblebrox z ladjo Zlato srce, ki jo namesto računalnika Edija zdaj upravlja leva polovica možganov njegove druge glave. Toda Ford Prefect po nerodnosti zamrzne omenjeno polovico in zdi se, da so pogubljeni. A pojavi se nesmrtni Ovečeni Velepotež in jih reši, nakar s svojimi žalitvami tako razjezi Zaphoda, da mu ta obljubi smrt in Velepotež, naveličan življenja, se z veseljem strinja. Le kdo bi ga bil zmožen ubiti – pomislijo na Thora. Pri vsem tem pa jim prav nič ne pomaga okoliščina, da Vogoni hočejo uničiti vse Zemljane.

SERIJA ŠTOPARSKI VODNIK PO GALAKSIJI VSEBUJE SLEDEČE IZDELKE:

Znižane cene izdelkov veljajo samo ob nakupu paketa.

Štoparski vodnik po Galaksiji

Prva knjiga Štoparskega vodnika

18.33 €

Restavracija ob koncu Vesolja

Druga knjiga Štoparskega vodnika

18.33 €

O Življenju, Vesolju in sploh Vsem

Tretja knjiga Štoparskega vodnika

18.33 €

Zbogom in hvala za vse ribe

Četrta knjiga Štoparskega vodnika

18.33 €

Pretežno neškodljiva

Peta knjiga Štoparskega vodnika

18.33 €

Pa še tole ...

Šesta knjiga Štoparskega vodnika, prvič v...

18.34 €

Štoparska brisača

Štoparska brisača je, kot veste, najpomembnejša stvar v...

0.01 €

Prijavite se na e-novice in bodite obveščeni o vseh naših ugodnostih in novostih.

© 2023 Založba Pivec. Vse pravice pridržane. | Izvedba: Codeggs.com

0