SOŽITJE MED KULTURAMI

-34%

SOŽITJE MED KULTURAMI

POTI DO MEDKULTURNEGA DIALOGA IV

15.00 € 9.90 €

Avtor: Maja Lamberger Khatib (urednica)

Znanstvena monografija z interdisciplinarnim pristopom na temo medkulturnega dialoga.

Kategorije: Strokovna literatura, Zgodovina

Format: 16 x 24 cm

ISBN: 978-961-7026-87-0

Tisk : Črno-beli tisk

Vezava : Broširano

Št. strani: 216

V košarico
KOLIČINA

Avtorji prispevkov: Boris Vezjak, Tonči A. Kuzmanić, Tibor Rutar, Marike Grubar, Miroslav Gomboc, Anja Zalta, Dragan Potočnik, Uroš Dokl, Tadeja Krajnc, Boštjan Cigoj, Vanesa Vujanović

Sožitje med kulturami: poti do medkulturnega dialoga IV prihaja med bralce v času, ko gradnja zidov in varovanja meja z žico predstavljajo vedno bolj vsakdanji pogled na varnost ali obrambo pred t. i. neželenimi tujci. Sovražni govor je povsem sprejemljiv odziv, celo pravica do izražanja lastnega mnenja. Ali res živimo v času, ko je logika sožitja, strpnosti in medkulturnega dialoga  pripeljala do logike sožičja, namesto sožitja?

Z znanstveno monografijo poudarjamo, da je naša družba mnogotera, da so kulturne razlike bogastvo in da se je treba na neutemeljene strahove, ki jih poganja nevednost, odzvati z medkulturnim dialogom. Zaradi svoje interdisciplinarnosti je monografija Sožitje med kulturami v slovenskem prostoru izredno dobrodošla nadgradnja obstoječih kulturoloških študij, saj združuje znanstvenike različnih področij, od sociologije, zgodovine, antropologije,  filozofije, teologije in jezikoslovja. Monografijo kljub raznolikosti avtorjev povezuje v celoto odnos do dojemanja različnosti, interakcije in pogledi na različne kulturne prakse, ki se jih avtorji zavedajo, a ne problematizirajo. Kulture namreč niso stanja, so procesi, ki se spreminjajo, se stikajo in se prepletajo ali razhajajo. Zatorej je kulturna razlika relativna, je proces in interakcija.

Prijavite se na e-novice in bodite obveščeni o vseh naših ugodnostih in novostih.

© 2022 Založba Pivec. Vse pravice pridržane. | Izvedba: Codeggs.com

0