Sožitje med kulturami

-34%

Sožitje med kulturami

Poti do medkulturnega dialoga III

15.00 € 9.90 €

Avtor: Maja Lamberger Khatib (urednica)

Sožitje med kulturami: poti do medkulturnega dialoga III izdajamo v času t. i. begunske problematike, ko je trk različnih kultur že povsem sprejemljivo razmišljanje v mnogih javnih diskurzih.

Kategorije: Zgodovina

Format: 16 x 24 cm

ISBN: 9789616968430

Tisk : Črno-beli tisk

Vezava : Broširano

Št. strani: 220

V košarico
KOLIČINA

Družboslovne in humanistične znanosti, med drugim antropologija, etnologija, sociologija že več desetletij spremljajo in raziskujejo migracije.V sedanji situaciji, ko večje število migrantov/beguncev prihaja v evropske države preko balkanske poti, je nujno potrebno, da širši javnosti predstavimo svoje izkušnje, ugotovitve, poglede, ki so povezani ne samo z migracijo, temveč širše s preučevanji raznolikih kulturnih praks, sistemov v različnih predelih sveta.

Z znanstveno monografijo poudarjamo, da je naša družba mnogotera, da so kulturne razlike bogastvo in da se je treba na neutemeljene strahove, ki jih poganja nevednost, odzvati z medkulturnim dialogom. Zaradi svoje interdisciplinarnosti je v slovenskem prostoru izredno dobrodošla nadgradnja obstoječih kulturoloških študij, saj združuje znanstvenike z različnih področij, od sociologije, zgodovine, antropologije, geografije, pedagogike, filozofije, teologije in jezikoslovja. Monografijo kljub raznolikosti avtorjev povezuje v celoto odnos do dojemanja različnosti, interakcije in pogledi na različne kulturne prakse, ki se jih le-ti  zavedajo, a jih ne problematizirajo. Kulture namreč niso stanja, so procesi, ki se spreminjajo, se stikajo in se prepletajo ali razhajajo. Zatorej je kulturna razlika relativna, je proces in interakcija.

Prijavite se na e-novice in bodite obveščeni o vseh naših ugodnostih in novostih.

© 2022 Založba Pivec. Vse pravice pridržane. | Izvedba: Codeggs.com

0