Zaloga: Na zalogi

Sožitje med kulturami

Poti do medkulturnega dialoga III

15,00 

Sožitje med kulturami: poti do medkulturnega dialoga III izdajamo v času t. i. begunske problematike, ko je trk različnih kultur že povsem sprejemljivo razmišljanje v mnogih javnih diskurzih.

Kategorija:

Opis

Družboslovne in humanistične znanosti, med drugim antropologija, etnologija, sociologija že več desetletij spremljajo in raziskujejo migracije.V sedanji situaciji, ko večje število migrantov/beguncev prihaja v evropske države preko balkanske poti, je nujno potrebno, da širši javnosti predstavimo svoje izkušnje, ugotovitve, poglede, ki so povezani ne samo z migracijo, temveč širše s preučevanji raznolikih kulturnih praks, sistemov v različnih predelih sveta.

Z znanstveno monografijo poudarjamo, da je naša družba mnogotera, da so kulturne razlike bogastvo in da se je treba na neutemeljene strahove, ki jih poganja nevednost, odzvati z medkulturnim dialogom. Zaradi svoje interdisciplinarnosti je v slovenskem prostoru izredno dobrodošla nadgradnja obstoječih kulturoloških študij, saj združuje znanstvenike z različnih področij, od sociologije, zgodovine, antropologije, geografije, pedagogike, filozofije, teologije in jezikoslovja. Monografijo kljub raznolikosti avtorjev povezuje v celoto odnos do dojemanja različnosti, interakcije in pogledi na različne kulturne prakse, ki se jih le-ti  zavedajo, a jih ne problematizirajo. Kulture namreč niso stanja, so procesi, ki se spreminjajo, se stikajo in se prepletajo ali razhajajo. Zatorej je kulturna razlika relativna, je proces in interakcija.

Dodatne informacije

Avtor

Format

ISBN

Število strani

Tisk

Vezava

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Samo prijavljeni uporabniki, ki so kupili ta izdelek, lahko napišejo mnenje.