UMETNOST IN ZNANOST ISLAMSKEGA SVETA

UMETNOST IN ZNANOST ISLAMSKEGA SVETA

Predstave in podobe o islamu in Orientu - 2. del

29.90 €

Avtor: Dragan Potočnik

V drugem delu tetralogije dr. Potočnik razlaga o razvoju umetnosti, arhitekture in znanosti v sklopu islamske civilizacije ter o njenem vplivu na razvoj evropske umetnosti in znanosti. 

Kategorije: Arhitektura in umetnost, Strokovna literatura, Umetnost, Zgodovina

Format: 16 x 24 cm

ISBN: 978-961-7103-65-6

Tisk : Barvni tisk

Vezava : Trda vezava s ščitnim ovitkom

Št. strani: 372

V košarico
KOLIČINA

Dr. Dragan Potočnik je z Orientom in islamom tesno povezan že vrsto let. Raznolike predstave in podobe orientalskih dežel je spoznaval na številnih poteh, ki jih spretno preoblikuje v zgodbe, v katere je ujet izgubljeni čas tega dela sveta. Predava zgodovino kot izredni profesor na Oddelku za zgodovino na Filozofski fakulteti v Mariboru, vendar osebne izkušnje in znanost zmeraj raje nabira v živo.

Obsežna snov v znanstveni monografiji Predstave in podobe o islamu in Orientu bo predstavljena v štirih knjigah:
- Zgodovinski pregled islamske civilizacije
- Umetnost in znanost islamskega sveta
- Islam in zahodni svet
- Odgovori na izzive islama.

Namen tetralogije je predvsem prispevati k boljšemu poznavanju Islama, s katerim je še vedno (ali celo vse bolj) povezana velika mera strahu in nezaupanja, ki temelji v neznanju. Druga od štirih knjig o Orientu prinaša predstavitev islamske umetnosti, arhitekture, književnosti in znanosti v njeni zlati dobi, ki je trajala več kot tisoč let – od 7. do srede 18. stoletja – in je zajela obsežno območje od Španije do Kitajske.

"Islam in njegova civilizacija si zaslužita pozornost zaradi bogatega kulturnega življenja. Zaradi umetnosti in znanosti, ki sta močno vplivali na evropsko misel renesanse, razsvetljenstva. Smo dolžniki temu svetu, ki nas je dolga stoletja evropskega srednjega veka oplajal s svojo umetnostjo in mislijo."

Prijavite se na e-novice in bodite obveščeni o vseh naših ugodnostih in novostih.

© 2022 Založba Pivec. Vse pravice pridržane. | Izvedba: Codeggs.com

0