-86%

VSI MOJI DOKTORJI

20.00 € 2.90 €

Avtor: Dr. Andrej Polajnar

Predstavitev vrhunske znanosti na preprost in razumljiv način. 

Kategorije: Akcija, Leposlovje, Spomini, publicistika in esejistika, Za odrasle

Format: 15,5 x 21,5 cm

ISBN: 978-961-6817-26-4

Tisk : Črno-beli tisk

Vezava : Trda vezava s ščitnim ovitkom

Št. strani: 216

V košarico
KOLIČINA

S knjigo avtor zaključuje svojo uspešno aktivno akademsko kariero in nam skozi pogovore s trinajstimi strokovnjaki, ki so pri njem opravljali doktorat, odstira pogled v področje znanosti in neusahljive človeške ustvarjalnosti.

Začne z zanimivim uvodom, v katerem razmišlja o razvoju znanosti skozi čas in o času kot pomembni sestavini človekovega osebnega in znanstvenega ustvarjanja. Zakaj opravljati doktorat znanosti, kako se ga lotiti in katere cilje si pri tem zastaviti? Kaj je pomembneje – teoretično raziskovanje znanstvenika ali sposobnost praktične aplikacije v »realnem« življenju?

Pred nami se razgrne trinajst zgodb o uspehu, ki so lahko vzor, spodbuda, model ali potrditev. »S to knjigo želim približati znanstvene dosežke svojih doktorandov v obliki razgovora o nastanku posameznega dela širšemu krogu ljudi iz proizvodnje, vodilnim menedžerjem različnih podjetij, trgovskih organizacij, zdravstvenih ustanov, vojaških organizacij, zavarovalnic in seveda bodočim in aktualnim študentom, ki se bodo spustili v usvajanje znanj, s katerimi bodo lahko tekmovali s komer koli.« pravi avtor v nagovoru in zaključuje: »Osnovno sporočilo knjige je, da se lahko tudi vrhunska znanost prikaže v razumljivejši obliki širšemu krogu ljudi. V njej je moč besede – in ne diagrama, enačbe, slike ali tabele.«

Prijavite se na e-novice in bodite obveščeni o vseh naših ugodnostih in novostih.

© 2020 Založba Pivec. Vse pravice pridržane. | Izvedba: Codeggs.com