Z ŽOGO PROTI VOJNI

Z ŽOGO PROTI VOJNI

JUGOSLOVANSKI NOGOMET MED OKUPACIJO (1941–1945)

24.90 €

Avtor: Tin Mudražija

Monografija dokazuje dejstvo, da je nogomet družbeni fenomen, ki je v enem najtežjih in tudi najbolj krvavih obdobij v zgodovini narodov na teh prostorih združeval ljudi različnih nacionalnosti, socialnih slojev, verskih pripadnosti, političnih usmeritev in ekonomskih zmožnosti na enem mestu.

Kategorije: Zgodovina, ZRI dr. Franca Kovačiča

Format: 17 X 23,5 CM

ISBN: 978-961-6855-17-4

Tisk : Barvni tisk

Vezava : Trda vezava

Št. strani: 250

V košarico
KOLIČINA

Monografija mladega zgodovinarja in nogometnega navdušenca Tina Mudražije z naslovom Z žogo proti vojni : Jugoslovanski nogomet med okupacijo (1941–1945) je prvo delo v slovenskem prostoru in tudi prvo delo v mednarodnih okvirjih, ki sistematično predstavlja zgodovino športnih oz. nogometnih aktivnosti na okupiranem jugoslovanskem prostoru v času druge svetovne vojne.

Izjemne kapacitete jugoslovanskega športa so prebivalstvu Jugoslavije dajale na eni strani možnost za kanaliziranje lastnih emocij in frustracij, ter na drugi velik manevrski prostor okupatorskim oblastnim strukturam, da šport izrabijo v propagandne namene in prebivalstvu nudijo neke vrste "poceni zabavo" ter možnost, da vsaj za kratek čas pozabijo na vsakdanje skrbi.

Prijavite se na e-novice in bodite obveščeni o vseh naših ugodnostih in novostih.

© 2022 Založba Pivec. Vse pravice pridržane. | Izvedba: Codeggs.com

0