Zaloga: Na zalogi

Z ŽOGO PROTI VOJNI

JUGOSLOVANSKI NOGOMET MED OKUPACIJO (1941–1945)

24,90 

Monografija dokazuje dejstvo, da je nogomet družbeni fenomen, ki je v enem najtežjih in tudi najbolj krvavih obdobij v zgodovini narodov na teh prostorih združeval ljudi različnih nacionalnosti, socialnih slojev, verskih pripadnosti, političnih usmeritev in ekonomskih zmožnosti na enem mestu.

Opis

Monografija mladega zgodovinarja in nogometnega navdušenca Tina Mudražije z naslovom Z žogo proti vojni : Jugoslovanski nogomet med okupacijo (1941–1945) je prvo delo v slovenskem prostoru in tudi prvo delo v mednarodnih okvirjih, ki sistematično predstavlja zgodovino športnih oz. nogometnih aktivnosti na okupiranem jugoslovanskem prostoru v času druge svetovne vojne.

Izjemne kapacitete jugoslovanskega športa so prebivalstvu Jugoslavije dajale na eni strani možnost za kanaliziranje lastnih emocij in frustracij, ter na drugi velik manevrski prostor okupatorskim oblastnim strukturam, da šport izrabijo v propagandne namene in prebivalstvu nudijo neke vrste “poceni zabavo” ter možnost, da vsaj za kratek čas pozabijo na vsakdanje skrbi.

Dodatne informacije

Avtor

Format

ISBN

Število strani

Tisk

Vezava

Mnenja

There are no reviews yet

Samo prijavljeni uporabniki, ki so kupili ta izdelek, lahko napišejo mnenje.