Zaloga: Na zalogi

Zdravi in lepi z Danico Lovenjak

25,00 

Knjiga je namenjena najširšemu krogu ljudi, ki se zanima za zdravo življenje ter več možnosti zdravljenja najrazličnejših bolezni in vzdrževanje lepote.

Opis

V prvem delu se avtorica sprehodi skozi vse mesece v letu, nas seznani z izvorom imen posameznih mesecev, naniza najzanimivejše pregovore in se ustavi pri nekaterih godovnikih. Med besedilo na prijeten način vplete drobne utrinke, ki si jih bomo radi zapomnili. Od pregovorov oz. nekih ustaljenih rekov, za katere smo že zdavnaj pozabili ali sploh nikoli nismo vedeli, od kod izvirajo. Npr. zakaj rečemo blažev žegen, pa nejeverni Tomaž? Ali veste, kaj pomeni štefan pa šentjanževec?

V osrednjem delu knjige naniza v sliki in besedi 148 rastlin – od sadja, sadežev, zelenjave, zdravilnih rastlin, zelišč, pijač do zdravilnih učinkov gline, na primer. Govori o zdravilnih vsebnostih, o uporabi, načinu priprave, vselej pa v besedilo vpleta drobne zanimivosti iz zgodovine, izročila ali vsakdanjega življenja. Presenečeni smo, koliko zdravilnih učinkov najdemo v povsem običajni hrani, kot je npr. krompir, fižol, kumare, črna detelja ali različne vrste buč. Zaradi boljše preglednosti so ob robu pri vsaki rastlini pregledno naštete težave in bolezni, ki jih le-ta blaži.

Dodatne informacije

Avtor

Format

ISBN

Število strani

Tisk

Vezava

Mnenja

There are no reviews yet

Samo prijavljeni uporabniki, ki so kupili ta izdelek, lahko napišejo mnenje.