-20%

ZDRAVNIŠKI OBRAZI

25.00 € 20.00 €

Avtor: Drago Senica Pi (karikaturist)

Skupno pot karikaturista Draga Senice Pija in novinarja Milana Goloba je začrtal dnevnik Večer, kjer sta v skupni uredniški sobi zasnovala zametke tega, kar prikazuje pričujoča knjiga.

V košarico
KOLIČINA

Srečujemo jih v bolnišnici in zdravstvenem domu, na različnih dogodkih in prireditvah, na ulici, beremo o njih v časopisu ... V tej svojevrstni knjigi, ki bi ji lahko rekli tudi album, pa na zelo strnjen način izvemo nekaj osnovnih podatkov o njihovem življenju, šolanju in delovnem področju. Ob karikaturah, ki seveda poudarjajo katero izmed njihovih značilosti, lahko v Utrinku pokukamo tudi v njihov intimni osebni svet, preberemo anekdoto, zanimiv dogodek ali njihov pogled na življenje - strokovno, družbeno ali splošnočloveško. Dvainosemdeset obrazov mariborskih zdravnikov - med njimi tudi tistih, ki jih več ni med nami - nam na ogled in v branje ponujata novinar Milan Golob in karikaturist Drago Senica - Pi. In ob njih tudi razmislek o zdravstvu, zdravstvenem sistemu in zdravstveni politiki v Sloveniji.

Linije Draga Senice Pija so zaznamovale številne obraze ter ponazorile in na humoren način povzele takšne in drugačne dogodke v našem družbenem življenju. Zdravstvo v tem pogledu ni bilo nikakršna izjema, prej pravilo, saj kritik, zapletov in nevšečnosti na račun zdravstvenega sistema ne zmanjka.

In kar nekaj bodic na račun tega sistema so povedali intervjuvanci, predstavljeni v Pijevih karikaturah. Poglavje Pi o reformnih receptih zdravstvene politike in še kaj pa vsebuje njegov pogled na pilule, ki jih vsake toliko časa predpiše ta politika, prepogosto premalo premišljeno in s stroko premalo usklajeno.

Pa vendarle nam Zdravniški obrazi ponudijo tudi drugo, svetlejšo plat, ki nakazuje na odgovornost in vestnost, predvsem pa na ljubezen in predanost zdravniškemu poklicu.

Prijavite se na e-novice in bodite obveščeni o vseh naših ugodnostih in novostih.

© 2023 Založba Pivec. Vse pravice pridržane. | Izvedba: Codeggs.com

0